News of the World wordt een ijzersterke western met Tom Hanks

Voor de westernfilm reizen we af naar de grens tussen Texas en indianen-territorium, omstreeks 18700. Tom Hanks zal de rol van ‘Captain’ Jefferson Kyle Kidd gaan spelen. Inmiddels is Kidd met pensioen. Hij vecht niet meer in het leger, maar spendeert zijn dagen met het rondreizen van dorp naar dorp en verdient zijn geld door nieuwsberichten hardop voor te lezen aan de mensen die zelf niet kunnen lezen. Een rustig pensioen, zo lijkt het. Alles verandert echter in News of the World wanneer het jonge meisje Johanna opduikt.

Het mysterieuze meisje Johanna en Captain Kidd vormen een raar duo

Toen ze klein was werd Johanna ontvoerd door indianen. Nu ze is vrijgelaten, besluit Kidd dat het zijn taak is om haar terug te brengen naar haar oom en tante, aangezien Johanna’s ouders zelf niet meer in leven zijn. Tijdens hun lange tocht worden de verschillen tussen de twee al gauw duidelijk. Door haar tijd bij de indianen houdt het meisje er bepaalde gebruiken op na en ook kan ze niet goed praten.

news of the World met Tom Hanks western film

Schietende cowboy’s in News of the World 

Kidd probeert het meisje te onderwijzen en een band met haar te vormen. News of the World wordt hierdoor niet alleen een actiefilm, maar ook een ontroerend drama. De actie is echter alom aanwezig in de film. Wanneer louche cowboys geïnteresseerd raken in Johanna, zal Kidd zijn vroegere skills weer moeten gebruiken. Het beschermen van het meisje brengt de Captain in benarde situaties.

De beste Tom Hanks films

Elke fan van Tom Hanks en/of westernfilms mag News of the World niet missen. De film staat voorlopig op de planning om te worden vertoond rondom de kerstdagen. Nu al behoefte aan een Tom Hanks film? Check dan bijvoorbeeld Captain Philips of The Green Mile, die op Netflix te vinden zijn.