Captain Philips is een onmisbare film met Tom Hanks

Tom Hanks is zonder twijfel één van de beste acteurs die er in Hollywood rondloopt. Zo schreven we je eerder al over de 5 beste Tom Hanks films volgens IMDb. De stijl van de acteur wordt gekenmerkt door meeslepende rollen, waarin de mannen die hij speelt menselijk overkomen. Zo ook de hoofdrol die de acteur speelt in Captain Philips. Hij speelt (je raadt het misschien al) Kapitein Philips.

Captain Philips

Piraterij op open zee

Richard Philips wordt aangedragen als kapitein van een groot containerschip dat van Oman naar Kenia moet varen. Het schip is niet bemand met wapens, maar tegelijkertijd zullen ze wel een gevaarlijke zee moeten oversteken. Richard probeert zijn bemanning daarom voor te bereiden op eventuele piraten. Wanneer ze deze piraten uiteindelijk treffen op open zee, zorgt dit er al gauw voor dat de spanning in de film in rap tempo toeneemt. Niet veel later lukt het de bemanning immers om aan de boot te geraken. Wat volgt is een kat-en-muisspel aan boord van het grote vrachtschip. Om zichzelf en zijn bemanning te moeten beschermen, zal de kapitein erg ver moeten gaan. Dat wordt al gauw duidelijk.

Captain Philips

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2009 werd de Maersk Alabama (de naam van het vrachtschip) inderdaad gekaapt door Somalische piraten. De kapitein die destijds het vrachtschip bestudeerde, die dezelfde naam heeft als het personage van Tom Hanks, schreef er destijds een boek over.

Niet iedereen is positief over Captain Philips 

In 2013 werd het waargebeurde verhaal verfilmd. Naast Tom Hanks speelt Barkhad Abdi een belangrijke rol in de film. Veel dingen zijn klakkeloos overgenomen, maar over een aantal aspecten van de verfilming bestaat twijfel. Zo werd er een rechtszaak aangespannen door veel mannen die destijds bemanningsleden waren op de Maersk Alabama. Zij waren van mening dat de kapitein teveel als een held was neergezet, iets wat volgens de mannen in het echt was meegevallen.

 

De film krijgt op IMDb een 7.8 als gemiddeld cijfer en is op Netflix te zien.