Bayern München wordt gesponsord door Audi

Omdat Audi al jarenlang Bayern München sponsort, mogen voetballers niet naar de training komen in auto’s van andere merken. Kingsley Coman, ooit de jongste debutant van PSG ooit, negeerde deze regel en wilde met zijn Mercedes AMG de garage inrijden. Toen de fransman bij de parkeergarage werd tegengehouden, parkeerde de aanvaller zijn auto buiten het terrein. Desondanks kan de voetballer nu rekenen op een boete van €50,000 euro.

Niet de eerste keer voor Kingsley Coman

Voor Kingsley Coman is het niet de eerste keer dat hij met de verkeerde auto naar het trainingsveld kwam. Vorig jaar kwam de Fransman in een McLaren Spider aangereden. Coman is niet de enige die bij Bayern München weleens in een verkeerde auto is aangereden. Ook Nicklas Süle en topschutter Lewandowski, hebben al meerdere keren een waarschuwing gehad voor het rijden in de verkeerde vierwieler.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Coman Kingsley (@king_coman)


De regel is er gekomen dankzij sportief directeur Hasan Salihamidzic, hij vond begin vorig jaar dat er een aangescherpt beleid moest komen, zodat spelers niet meer zomaar in hun luxe privé auto’s zouden komen. Sindsdien moeten de voetballers zich met auto’s van sonsoren op de club melden. Audi sponsort Bayern München al sinds 2002 en ze gaan nog wel even door. De spelers zullen sowieso nog tot 2029 met een Audi op de club verwacht worden, want het automerk heeft net een nieuwe sponsordeal ter waarde van €500.000.000 afgesloten.

Wil je meer te weten komen over voetballers? Check dan het stijlvolle huis van Davy Klaasen.