Mark Zuckerberg investeert flink in beveiliging

Hij betaalt namelijk 19.86 miljoen euro. Dit bedrag staat in schril contrast met andere CEO’s van andere techbedrijven. Blijkbaar wordt het steeds duurder om iemand van zijn statuur te beveiligen. In totaal werd er 39 miljoen euro uitgegeven en Mark Zuckerberg neemt dus de helft van deze kostenpost voor zijn rekening. In 2019 was dit bedrag nog 17 miljoen euro. Dit blijkt uit een rapport van Protocol.

Volgens het beveiligingsbedrijf komen deze nieuwe kosten vooral vanwege COVID-19 protocollen en de extra protectie tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zuckerberg laat met dit bedrag iedereen ver achter zich. Zelfs Jeff Bezos, die nog rijker is dan Mark, betaalt slechts 1.36 miljoen euro per jaar aan zijn beveiliging. Het is blijkbaar een tendens van Facebook om zo voorzichtig te zijn. De COO van Facebook, Sheryl Sandberg, staat namelijk op de tweede plek met beveiligingskosten van 6.45 miljoen euro.

De volledige lijst van Protocol

In totaal bestaat de lijst uit elf personen. Op de derde plek staat Sundar Pichai van Google, die 4.58 miljoen uitgeeft aan zijn beveiliging. Op de vierde plek volgt Lyft co-founder John Zimmer, die 1.75 miljoen euro per jaar betaalt. Daarna wordt de lijst gevuld met Larry Ellison van Oracle, 1.45 miljoen euro, Evan Spiegel met 1.42 miljoen euro en Marc Benioff van Salesforce betaalt 1.11 miljoen euro. Dara Khosrowshahi van Uber houdt het bedrag onder de miljoen met 720.000 euro. Wat verder opvalt is dat Tim Cook vrij laag staat in deze lijst. Qua bedrijf zit hij bij de allergrootsten, maar toch betaalt hij ‘slechts’ 398.8700 euro per jaar aan zijn beveiliging.

Overigens houdt Mark Zuckerberg het verder allemaal wel bescheiden. Zijn verzameling auto’s is namelijk niet zo bijzonder. Waar hij wel flink aan uitgegeven heeft is een jacht met een lengte van 107 meter. Hiervoor legde hij zo’n 150 miljoen op tafel. Een flinke aankoop, maar Zuckerberg zal er met zijn vermogen van ruim 112 miljard euro niet wakker van gelegen hebben.