Netflix films en series met een hoge IMDb-score

Wegens het coronavirus moeten we nu zo veel mogelijk thuisblijven. Wij schrijven veel over Netflix films en series. Dus als je tijd probeert te doden, bekijk een onze Netflix-pagina. Die staat boordevol films, series, nieuwe releases en vergeten parels.

Wat zijn de beste vergeten films die niet volledig onder de aandacht zijn gevallen?

Nice Guys Netflix

5. The Alienist (IMDb: 7,7)

We beginnen deze lijst met The Alienist. Dit is een serie die oorspronkelijk in productie ging bij zender TNT, geregisseerd door de Vlaamse Jakob Verbruggen. Het verhaal is gebaseerd op de romans van Caleb Carr, die gaan over een man die in het New York van 1890 kinderen vermoordt. Een team agenten, die gespecialiseerd zijn in het opsporen van seriemoordenaars, probeert de man op te sporen. De cast bestaat onder andere uit Daniel Brühl (Captain America: Civil War), Luke Evans (The Hobbit) en Dakota Fanning (Brimstone). Deze productie verscheen uiteindelijk op Netflix, maar viel buiten de aandacht.

 

4. The Nice Guys (IMDb: 7,4)

Op nummer vier begeeft zich de dramafilm The Nice Guys. De productie verscheen op het witte doek in 2016 en werd geregisseerd door Shane Black. Hij werkte hiervoor aan projecten als Iron Man, Predator en Lethal Weapon. Deze film is een schoonvoorbeeld van de perfecte mix tussen komedie en actie. Russell Crowe en Ryan Gosling zijn een politieduo, maar zijn twee uitersten van elkaar. Ze onderzoeken de mysterieuze moord op een pornoster en de vermissing van een jong meisje. Na de korte draaitijd in de bios, verdween de film op Netflix.

3. The Free State of Jones (IMDb: 6,9)

Het brons wordt gegeven aan The Free State of Jones. De film speelt zich af gedurende de burgeroorlog in Verenigde Staten tussen het Noorden en het Zuiden. Regisseur Gary Ross (The Hunger Games) koos ervoor het verhaal van Newton Knight te vertellen, Matthew McConaughey vertolkt die rol. Knight is een deserteur van het leger en keert terug naar Mississippi om zijn eigen militaire bende op te richten. Daarmee vecht hij voor de vrijheid van zijn volk tegen de corrupte overheid. De film kreeg in 2016 drie prijzen en werd vier keer genomineerd, maar daar bleef het bij.

 

2. Bodyguard (IMDb: 8,2)

De tweede plek gaat naar Netflix serie Bodyguard. De serie wordt geproduceerd door het Britse BBC One, maar vond zijn plek op Netflix. De drama gaat over de Britse inlichtingsdienst waarbij het beschermen van de ‘Royal Family’ en de premier voorop staat. Alleen, daar komt meer bij kijken dan je in eerste instantie verwacht. Er worden psychologische spelletjes gespeeld, wat blijkt als je de hoofdpersoon David (Richard Madden) leert kennen. Bodyguard seizoen 2 is nog altijd een groot vraagteken.

 

1. Manhunt: Unabomber (IMDb: 8,1)

Dan zijn we aangekomen bij de eerste plek: Manhunt. Het verhaal van deze serie draait om de zogenaamde Unabomber. Zijn taak is zoveel mogelijk verschillende plekken bombarderen en zoveel mogelijk slachtoffers maken. De hoofdrol wordt gespeeld door Paul Bettany (Avengers: Endgame) en hij speelt een soort kat-en-muis-spel met de politie. De serie heeft op dit moment nog maar één seizoen, maar dat mag de pret niet drukken. Manhunt: Unabomber heeft de publieke agenda en media volledig vermeden, lijkt het wel. Dat neemt niet weg dat de serie een genot is om naar te kijken.