Waarom doet hij veel van zijn spullen in de veiling? Dat Russell Crowe afstand wilt nemen van veel van zijn spullen komt voornamelijk door zijn neef Martin Crowe. Martin was een Nieuw-Zeelandse cricketspeler en wilde alles verkopen wat hij niet meer nodig had voordat hij stierf. Martin wilde niet herinnerd worden aan wat is geweest en zo kwam Russel een aantal jaar later op hetzelfde idee. In de collectie van Russell zijn onder andere spullen te koop uit films, Awards, motoren en sieraden. Wij selecteerden een top 5.

Borstharnas – 10

Bijna iedereen heeft de film Gladiator gezien. Zo niet, dan heb je er vast wel eens over gehoord. Russell Crowe speelde daar de hoofdrol in en droeg in de film dit harnas. Met dit harnas ging Russell de strijd aan met de andere gladiatoren om zich te bevrijden van zijn slavernij. Het leren harnas heeft bijgedragen aan 5 Oscars en moet een bedrag opleveren tussen de $20.000 -$30.000. Het wordt vergezeld met een brief waar Russell aangeeft dat hij nu de volledige eigendom over het harnas bezit.

Borstharnas Russell Crowe MAN MAN

Grammofoon – 90

Er zijn niet veel Awards specialer dan een Grammy. Deze Grammy komt uit 1986 en is uitgereikt aan de winnaars, waaronder Johnny Cash. Deze Grammy Award hebben ze ontvangen voor de categorie ‘Best Spoken Word of Non-Musical Recording’. In 2004 gekocht door Russell en in goede staat moet deze nu tussen de $200.000 – $300.000 op gaan leveren.

Grammofoon Russell Crowe MAN MAN

Motor – 95

Eén van de pronkstukken in de collectie is deze custom motor. De chopper motor was gebouwd ter ere van de South Sydney Rabbitohs, dat speelt in de Australische Rugby League. De kleuren van de motor zijn in de teamkleuren gespoten: rood en groen met zwarte en witte accenten. Er zijn er in totaal maar drie exemplaren waarvan er één aan Russell is gegeven, aangezien hij de eigenaar van club is. Met een geschatte waarde van $35.000 – $45.000 is het niet het duurste item op de veiling, maar wel een unieke motor.

Motor Russell Crowe

Ring – 187

Deze ring heeft een sentimentele waarde want dit is de ring die Russell aan zijn ex-vrouw Danielle Spencer heeft gegeven. De ring bezit kleurloze diamanten en 3,46 karaats goud. De ring heeft een sentimentele waarde waar nu dan toch afscheid van genomen gaat worden. Met een waarde van tussen de $75.000 -$100.000 is het één van duurste die er op de veiling van Russell te vinden is.

Ring Russel Crowe MAN MAN

Rolex Daytona – 207

Als laatste hebben wij gekozen voor een mooi horloge. Een horloge van het merk Rolex  laat zien dat Russel veel waarde hecht aan accessoires. Deze late Daytona uit 1990 met Oyster case is een veel gedragen stuk van de man. Daarmee verzekert de koper zich dan ook van een tijdloze klok bij aankoop. Deze Rolex moet een bedrag van $40.000 tot $50.000 opleveren.

Rolex Russel Crowe MAN MAN

Deze top 5 bestaan uit de meest iconische items die Russell in de verkoop gaat doen. Daarnaast zijn er nog vele andere die een thuis moeten vinden. Je kan ook op een heel andere manier van je spullen afkomen zoals te zien is in dit artikel waar de Britse politie een Ferrari sloopt.