Bodyguard

HBO mag dan geregeld goed scoren met miniseries zoals momenteel het indrukwekkende Chernobyl, de BBC doet het op dat gebied ook niet slecht. Met als cijfer een 8,2 op IMDb en een rating van 94% op Rotten Tomatoes is Bodyguard zeker een succesvolle serie voor de BBC. In Nederland is de serie bij Netflix te zien, en ook daar doen de zes afleveringen van het eerste seizoen het goed. Je zou verwachten dat de BBC (of wie dan ook) niet snel genoeg kan beginnen met Bodyguard seizoen 2. Want de vraag rijst: Hoe goed moet een serie scoren om gegarandeerd te zijn van een volgend seizoen?

Bodyguard seizoen 2

 

David Budd

In seizoen één maakte we kennis met David Budd (Richard Madden). Hij is een Schotse oorlogsveteraan die in het verleden uitgezonden is naar Afghanistan. Budd kampt daardoor nog steeds met een post-traumatische stress stoornis. Ook heeft hij moeite mensen met autoriteit te vertrouwen. Toch wordt hij de beveiliger van de Minister van Binnenlandse Zaken Julia Montague (Keeley Hawes). Zij krijgt te maken met een complot dat tegen haar opgezet wordt. Om de zaken nog eens te bemoeilijken, zij en David delen ook nog weleens het bed.

Bodyguard seizoen 2

 

Nog een hele klus

Uiteraard begrijpen wij ook dat het allemaal niet zo simpel is. Neem bijvoorbeeld Happy!Van die serie was nauwelijks het tweede seizoen uitgekomen of zender Syfy cancelde de serie al weer. Reden? Hoewel de critici lyrisch waren, werd de show slecht bekeken. Zo zie je ook maar weer: Je serie kan nog zo goed zijn, als niemand er naar kijkt, trekt de zender toch de stekker eruit. Het blijft tenslotte business, zullen we maar zeggen.

Maar dat geldt op zich allemaal niet voor Bodyguard seizoen 2. Ontzettend goed bekeken, goed ontvangen, doet het ook goed op Netflix. Toch zijn er een hoop partijen die bij elkaar moeten komen, van de schrijvers en de producenten tot de acteurs. Momenteel is Richard Madden, die een Golden Globe voor beste acteur voor zijn rol kreeg, te zien in de Elton John-biopic Rocket Man. Volgens regisseur Jed Mercurio is over de toekomst van Bodyguard nog niets concreets te melden. Wel is het zo dat de gesprekken met de BBC inmiddels onderweg zijn. Het moet wel heel raar lopen, wil er geen Bodyguard seizoen 2 komen, zo lijkt ons.

De BBC heeft meer succesvolle titels in huis. Bekijk wat er bekend is over Peaky Blinders seizoen 5.