Engeland na WOI

Peaky Blinders is gesitueerd in de straffe stad Birmingham, in het midden van Engeland. De serie begint in 1919, geen makkelijke tijd voor het Verenigde Koninkrijk. Cillian Murphy speelt de rol van Thomas Shelby. Hij is de leider van de Peaky Blinders gang, een bende die scheermessen in petten genaaid hebben. In seizoenen twee, drie en vier was Tom Hardy te zien als de leider van een rivaliserende bende. Sam Neill was in seizoen één en twee als majoor Campbell, die vastberaden is Shelby te stoppen. Seizoen vier had bovendien Adrien Brody tussen de cast. Voor Peaky Blinders seizoen 5 zal Cillian Murphy in ieder geval terugkeren.

Peaky Blinders

 

Peaky Blinders seizoen 5

Dat Peaky Blinders seizoen 5 eraan komt is natuurlijk hartstikke goed nieuws. Het vierde seizoen kwam alweer in december 2017 uit. In het nieuwe seizoen gaan de jaren 30 in. De Depressie na de wereldwijde bankcrisis in 1929 en de opkomst van het fascisme zullen in seizoen vijf een rol gaan spelen. De eerste vier seizoenen hadden allen zes afleveringen die ieder bijna in een uur in lengte hadden. Of dit ook voor seizoen vijf het geval zal zijn is nog niet bekend, maar zeer waarschijnlijk wel.

Peaky Blinders

 

Nog dit jaar

Nog voor men begonnen was met werken aan seizoen vier was Peaky Blinders seizoen 5 al besteld. Opvallend ook is dat het filmen voor dit vijfde seizoen al in januari van dit jaar klaar was. Dit viel op te maken uit een post op de Instagram-pagina van Peaky Blinders in januari. Wanneer het nieuwe seizoen precies zal verschijnen is nog niet bekend. Ook is er nog geen trailer vrijgegeven. Maar dat het vijfde seizoen ergens dit jaar gaat verschijnen, lijkt wel zo goed als zeker. Wij kunnen in ieder geval beslist niet wachten.

Meer Britse historie? Misschien is deze kolossale oorlogsfilm op Netflix wel wat voor jou dan.