Waarom blijf je als hopeloze romanticus juist vaak single?

Is de romantische aanpak jouw way to go? Krijg jij het al warm als je denkt aan het hele idee van huisje, boompje, beestje maar ben je nog altijd single? Let dan goed op.

Een hopeloze romanticus heeft namelijk een aantal overtuigingen die juist averechts werken, waardoor het de kans vergroot dat juist hij single blijft. Check it out:

1. “Als het gebeurt, gebeurt het gewoon”

Natuurlijk, het klinkt super romantisch om ervan uit te gaan dat de ontmoeting met de liefde van je leven een spontane en ongedwongen gebeurtenis is. Niet zelden zie je in films de meest ideale setting waarin zoiets gebeurt. De werkelijkheid is dat je het geluk een handje moet helpen. Spreek je die ene dame waar jij je oog op hebt laten vallen niet aan, dan gebeurt er niks. Zelfs de grootste romanticus blijft dan alleen.

ben ik een hopeloze romanticus

Kies dan ook het juiste moment om op haar af te stappen. Het zou namelijk raar zijn als je plotseling een move maakt zonder enige aanleiding. Geeft ze subtiele hints dat ze geïnteresseerd is, dan heb je groen licht vriend.

2. “Ik voel het gewoon als het plaatje klopt”

Helemaal prima als je intuïtie goed werkt, maar wachten tot het moment dat ‘het goed aanvoelt’ is vaak niet succesvol. Een relatie beginnen omdat het gewoon goed aanvoelt is waarschijnlijk de minst juiste motivatie. Het zorgt er juist voor dat je blik op de relatie vertroebelt en je juist de zaken die je helpen om de kwaliteit van een relatie te beoordelen over het hoofd ziet. Kortom, houd je ogen open en ga niet alleen af op je intuïtie.

3. “Het plaatje moet gewoon perfect zijn”

Als je enkel een relatie zoekt die voldoet aan jouw beeld van een perfectie relatie, dan staat je nog een grote verrassing te wachten. Er bestaat namelijk niet zoiets als perfecte relaties. Mensen zijn namelijk niet perfect en op die manier wordt de zoektocht naar die ene perfecte partner een oneindige reis. De fantasie van een relatie met die ene persoon die je feilloos aanvoelt en waarmee je constant op dezelfde golflengte zit is leuk, maar ook niet meet dan dat. Met de realiteit heeft het immers weinig te maken.

ben ik een hopeloze romanticus

Vind jij het deze tijd maar moeilijk om een vrouw te ontmoeten? Don’t worry, we’ve got your back. Check de beste dating apps en ga lekker swipen. Succes!