Foto via: Capoux

Een sprong in het diepe

Laten we beginnen met zeggen ‘het is niet makkelijk mannen’. Afstappen op een vrouw waar je jezelf al naast ziet paraderen is natuurlijk een hele klus. Waarschijnlijk zal ze rustig op haar plek blijven staan als jij geen move maakt, dus het is nu of nooit. Tenzij jullie beiden vastgeroest zitten aan dezelfde bar, in dezelfde kroeg, op hetzelfde tijdstip van dezelfde dag – iedere week opnieuw. Dan kun je rustig achterover leunen wetende dat je nog tig keer op haar af kunt stappen.

Wat je jezelf duidelijk moet maken is dat een risico hier en daar je leven een stuk spannender maakt. Zo ook het risico om op de dame in kwestie af te stappen en misschien afgewezen te worden. Het kan zomaar zo zijn dat zij niet echt behoefte heeft aan een gesprek, dat merk je dan gauw genoeg. Echter, als je op haar afstapt en er komt een ongelooflijk gesprek uit voort, dan was die stap het helemaal waard toch?

Foto via: Lifeonsundays
Foto via: Lifeonsundays

Het moment

Om af te stappen op een dame is het van belang dat ze weet dat je er bent. Je wil voorkomen dat ze je als volledige creep gaat zien, dus een goede start is van essentieel belang. De dame van je dromen kun je overal tegenkomen, op straat, in de club, op school of op je werk. De aanpak varieert in setting, maar niet in stappenplan. Het maakt dus niet uit waar je haar tegenkomt, zolang je het maar goed aanpakt.

Als je haar blik kruist, zorg dan dat er even genoeg oogcontact is. Overdrijf het niet, je wil haar niet ongemakkelijk doen voelen en een starende, indringende blik helpt daar absoluut niet bij. Hou het oogcontact subtiel, maar net genoeg om van elkaar te weten dat jullie aanwezig zijn. Zodra dit gelukt is, weet zij dat je er bent en is de creepfactor al aanzienlijk afgenomen.

Na het oogcontact is het moment aangebroken om elkaars intenties te ontdekken. Dit doe je heel simpel, maar ook hier is weer enige voorzichtigheid en subtiliteit vereist. Het gaat namelijk om dé lach. De lach die groen licht geeft voor een lichtvoetige wandeling richting haar positie, of juist duidelijk maakt dat je de missie moet afbreken omdat er zware mentale verliezen geleden kunnen worden.

Als je (een tweede of derde keer) oogcontact met haar maakt, dan mag je een voorzichtige, maar spontane lach tevoorschijn toveren. Als ze deze beantwoord door terug te lachen, dan wil dit zeggen dat ze de deur op een kier heeft gezet. Je mag nu voorzichtig proberen een leuk gesprek aan te knopen. Werkt je prachtige, betoverende glimlach niet en reageert ze er niet op, dan is het verstandig een andere koers te varen.

Foto via: Menstylica
Foto via: Menstylica

Het vervolg

Zodra je de goedkeuring hebt ontvangen in de vorm van een lach terug of gewoon verschrikkelijke lieve puppy-ogen, dan is het moment aangebroken om je echt van je beste kant te laten zien. Je gaat met haar praten, maar je wil het natuurlijk niet verpesten. Om te zorgen dat je op z’n minst te tijd krijgt om de eerste tien jaar van je leven met haar te delen, zul je het gesprek tactisch zeer sterk moeten ontvouwen.

Wat werkt is haar aandacht trekken met korte verhalen of enkele zinnen. Doe dat op een dusdanige manier dat het spontaan is en een interessant vervolg op kan leveren. Probeer dus vooral niet op te scheppen of jezelf anders voor te doen. Hou het laagdrempelig en toegankelijk, op die manier verloopt het gesprek vanzelf. Uiteindelijk merk je vanzelf of het ergens toe leidt of niet.

Een belangrijke kanttekening voor deze fase: laat niet merken dat je zenuwachtig bent. Vrouwen hebben daar een speciale radar voor en het schrikt ze af. Wanneer een man niet stevig in z’n schoenen staat, dan hebben vrouwen dat direct in de gaten. Iets wat je natuurlijk wil voorkomen.

Wat is nu de juiste timing

Het leuke is, ieder moment dat jij er klaar voor bent, is het juiste moment. Tuurlijk moet je niet op haar af stappen als ze heel druk in gesprek is, maar verder is er geen goed of slecht moment. Jij bent het die het moment maakt of kraakt. Zorg dus dat je er op je gemak voor kunt gaan en het lekker spontaan verloopt.