Hoe kan je romantischer in bed zijn?

De kans is groot dat je in je relatie al veel hebt uitgeprobeerd om de passie terug te brengen. Feit is wel dat wat je ook doet, het vaak voorspelbaar blijft. Ondanks de dreiging te verzanden in de sleur van alledag, is het nog steeds de moeite waard om nieuwe dingen te ontdekken.

Onderstaande tips gaan je zeker helpen om romantischer in bed te zijn.

1. Praat erover

Een goede relatie draait om meer dan alleen goede bedprestaties. Sterker nog: zonder goede communicatie is het een utopie. Ongeacht het soort intimiteit dat je zoekt, is de enige manier om dat te bereiken door er over te praten. Wat windt je op? Wat vindt je partner opwindend? Welke fantasieën hebben jullie?

romantisch in bed

De kans is groot dat er nog genoeg fantasieën zijn die je nog niet hebt uitgesproken. Door dit ter sprake te brengen is de kans groter dat ze werkelijkheid worden dan wanneer je het voor jezelf houdt.

2. Aanwezig zijn

Het klinkt zo eenvoudig, maar het is des te belangrijker: wees aanwezig voor je partner. Dit betekent niks meer dan aandacht hebben voor hem of voor haar. Met andere woorden: geef hem of haar je onverdeelde aandacht. Dat wil niet zeggen dat elke vorm van aandacht automatisch resultaat in de nacht van je leven, maar het zorgt wel voor een diepere verbinding tussen twee mensen.

3. Zorg voor de juiste sfeer

Soms kan het realiseren van een romantische sfeer enorm simpel zijn. Steek de kaarsen aan, zorg voor een aangename muziek op de achtergrond. Kortom, doe gewoon wat nodig is om je partner het gevoel te geven dat hij of zij bijzonder is.

hoe ben je romantisch in bed tips

Dat wil overigens niet zeggen dat je standaard de collectie van Barry White of Michael Bublé bij de hand moet hebben. Heavy metal in combinatie met vreemde lichteffecten kan ook, maar zal ongetwijfeld niet tot iets romantisch leiden.

4. Voorkom afleidingen

Ben je van plan om de avond echt romantisch aan te kleden, zorg dan dat elke mogelijke verleiding afwezig is. Dat betekent dus even geen avondje Netflix of games spelen op je smartphone. Hanteer je dit principe consequent, dan zal de kans groter zijn dat je bereikt wat je in gedachten had. Kortom, neem de tijd voor elkaar en zorg ervoor dat het ook echt kan.

5. Het ‘hoogtepunt’ is geen doel op zich

Natuurlijk wil je dat het geplande romantische avondje of weekend resulteert in een moment van magistrale en romantische spanning. Terecht natuurlijk, maar het ‘hoogtepunt’ zou niet het doel an sich moeten zijn.

tips in bed

Dat je uiteindelijk samen een denderend hoogtepunt bereikt is leuk, maar daar gaat het niet om. Het is immers geen topsport, maar een moment waar je samen zo optimaal mogelijk van moet genieten. Zorg dus voor voldoende momenten dat je oogcontact hebt en gebruik die posities die het samenzijn bevorderen.

6. Doe het rustig aan

Nogmaals: het gaat niet om de daad, maar om de hoeveelheid aandacht voor elkaar. Neem de tijd en breng elkaar in hogere sferen door juist meer aandacht te hebben voor elkaar vooraf. Dit is minstens zo belangrijk als de daad zelf, bovendien helpt het om elkaar ‘in the mood’ te brengen. Het werkt niet alleen verhogend ten aanzien van de sfeer, het maakt ook duidelijk dat je echt om je partner geeft.

7. Geef prioriteit aan de gevoelens van je partner

Complimentjes werken niet allen bij het versieren, ook in bed is het een absolute must. In veel gevallen zal je partner – ook na jaren – onzeker kunnen zijn over het lichaam. Complimenteer hem of haar, maar zorg er wel voor dat het gemeend is. Niets is zo vervelend als een compliment zonder waarde.

hoe ben je goed in bed

Een oprechte bewondering geeft je partner een fijn gevoel en dat is uiteindelijk wat je hoopt te bereiken.

8. Houd het simpel

Soms zijn de kleinste dingen het meest waardevol. Het vasthouden van de hand van je partner bijvoorbeeld. Dat soort kleine gebaren versterken het gevoel van opwinding en kunnen net dat kleine zetje zijn wat nodig is. Houd de handen van je partner vast als je hem of haar kust. Mag het spannender? Houd de handen van je partner vast boven het hoofd. Zo ontstaat er een gevoel van verbondenheid, maar zorgt het gelijker tijd ook voor wat meer dominantie.

Onthoud de bovenstaande tips en jouw bedprestaties worden ongetwijfeld stukken romantischer. Succes!