Wat vinden vrouwen romantisch?

Er vindt steeds minder romantiek plaats in de wereld, in Nederland zéker, en het wordt tijd daar wat verandering in te brengen. Want alleen omdat mannen minder romantisch zijn, betekent het niet dat vrouwen er minder naar verlangen. Dus dit is jouw kans om op te vallen tussen al die a-romantische mannen. En reken maar dat jij daar dubbel en dwars voor beloond gaat worden. Maar wat vinden vrouwen dan romantisch?

Dat is niet voor iedere vrouw hetzelfde, maar er zijn wel wat algemene richtlijnen waar jij je aan kunt houden. Succes!

 1. Aandacht

  Er worden genoeg memes over gemaakt: vrouwen hóuden van aandacht. En zo moeilijk is dat niet. Je moet alleen even je aandacht erbij houden. Hoe doe je dat? Leg je mobiel weg. Kijk haar aan wanneer ze tegen je praat. Ga naast haar zitten en leg haar benen op je schoot, masseer die lekker. Geef haar een kus, een échte (zeker als je al langer in een relatie zit), neem er de tijd voor. Geef haar een hele lange dikke knuffel. Of je loopt in de supermarkt en je pakt onverwachts haar hand vast en geeft d’r een kus op haar wang. De kleine gebaren zijn goud waard. Hoe onverwachter, hoe beter.

  wat vinden vrouwen romantisch

 2. Een man in het huishouden

  Vrouwen blijken massaal aan te geven dat ze het romantisch vinden als mannen huishoudelijk werk verrichten. Ja, wij hebben het ook niet bedacht. Je kan er zelf voor kiezen hoe je dat invult. Ga even een keer heel goed door het hele huis of doe wat vaker kleine huishoudelijke taken. Je komt er vanzelf achter waar jouw vrouw het meest blij van wordt.

 3. Een bosje bloemen

  Het klinkt simpel, toch zijn er te weinig mannen die het doen: een bosje bloemen geven. En nee, het telt niet als je een gratis bos meekrijgt van werk, daar win je geen punten mee. Dus stap snel af bij die marktkraam of bloemenwinkel om de hoek. Het hoeft geen grote bos te zijn, maar met een leuk bosje ga jij je vrouw heel erg blij maken.

  romantisch zijn voor haar

 4. Een home-made maaltijd

  “Blijf jij maar liggen, schat!”, kan een magische werking hebben op je vrouw op zondagochtend. Je laat haar lekker verder snurken onder het wol en jij trekt alles uit de kast om eieren en pannenkoeken (of wat zij lekker vindt) in elkaar te flansen. Hetzelfde geldt voor de avondmaaltijd. Als je haar lekker laat genieten met een wijntje in de hand en jij in de keuken gaat shinen, maak je haar een hele blije vrouw. En reken maar dat ze dat niet onopgemerkt aan je voorbij zal laten gaan.

 5. Als mannen dingen onthouden

  We hebben het al vaker genoemd, maar omdat het zo belangrijk is blijven we het herhalen. Onthoud. Kleine. Dingen. Als ze vertelt dat ze een belangrijke presentatie op werk heeft volgende week, wens haar dan de dag ervoor succes. Als ze een akkefietje had met een vriendin, vraag later of dat al is uitgepraat. Of als ze in een winkel iets aanwijst dat ze leuk of lekker vindt, en een paar maanden later geef je dat als cadeau, say no more. Hoe minder ze het gevoel heeft dat jij aan het opletten was, hoe onverwachter het aan zal komen, en hoe romantischer het gebaar voor haar zal zijn.

Mannen, als je dit zo leest, denk je dan niet ‘wat kan het toch simpel zijn’? Wij hebben er vertrouwen in dat jullie dit kunnen, nu jullie zelf nog. Nu je weet wat je wél moet doen, is het ook goed om te weten wat je nìet moet doen, daarom hebben we ook nog een lijst met dingen die mannen onbewust doen waar vrouwen écht op afknappen.