Nieuw op Netflix: goede films in week #31

Soms heb je van die weken dat het aanbod films en series dat nieuw op Netflix verschijnt een beetje tegenvalt. Andere weken stelt het streamingplatform ons alles behalve teleur. Deze week is zo’n week. Er komen namelijk ongelofelijk veel vette films online te staan. Een groot deel van het aanbod komt zaterdag online te staan. Tot die tijd zijn er andere films om aan te zetten. Denk bijvoorbeeld aan The Eagle over de oude Romeinen, of Captain Philips met Tom Hanks in de hoofdrol.

American Sniper

Eerder vertelden we het je al: American Sniper is dé film als jij houdt van een dramatische én ijzingwekkende oorlogsthriller. We volgen de Navy SEAL Sniper Chris Kyle, gespeeld door Bradley Cooper. Kyle heeft echt bestaan en zijn memoires dienen dan dus ook als onderwerp voor de film. Zijn loopbaan als dodelijke Sniper zorgt voor grote militaire successen maar veel verdriet en problemen in zijn privésfeer. Clint Eastwood nam de productie van de film voor zijn rekening. American Sniper werd genomineerd voor 4 Oscars. Vanaf zaterdag staat de film nieuw op Netflix.

 

Panic Room

Deze spannende thriller dateert alweer uit 2012. Regisseur David Flincher, onder andere de producent achter films als Fight Club en Gone Girl, staat aan het roer van de actiefilm. Hierin volgen we een moeder en een dochter die verhuizen naar een nieuw huis. Tijdens één avond worden ze het slachtoffer van een groep inbrekers. De twee kunnen zich veilig terugtrekken in een zogeheten ‘panic room’ in het huis, waar ze veilig zullen zijn. Althans, dat denken ze. Vanaf zaterdag staat Panic Room nieuw op Netflix.

 

The Judge

Robert Downey Jr. speelt in The Judge een advocaat genaamd Hank. Vanwege de begrafenis van zijn moeder keert Hank terug naar zijn vroegere woonplaats, waar hij zijn broers en vader weer treft. Zijn vader was ooit een zeer succesvolle rechter, maar lijkt nu dement te worden. Of is er wat anders aan de hand? Wanneer zijn vader ervan wordt beschuldigd te zijn doorgereden naar een aanrijding, komt de waarheid uiteindelijk aan het licht. Ook The Judge staat vanaf zaterdag nieuw op Netflix.

 

Interstellar

Deze sciencefiction film moet je een keer gezien hebben. Op de aarde groeit er haast geen voedsel meer en de omstandigheden zijn slecht. Het is dan ook de vraag of de mens kan overleven op andere planeten. De ex-astronaut Joseph Cooper (Matthew McConaughey) wordt op een missie gestuurd. Hij zal samen met twee anderen, drie verschillende planeten moeten afreizen. Met ongelofelijk veel op het spel laat hij zijn familie achter. Via een wormgat kan hij gemakkelijk bij de planeten geraken, maar dan beginnen de zorgen pas echt. Vanaf zaterdag staat Interstellar nieuw op Netflix.