Een lichaam als Brad Pitt in de film Fight Club krijg je natuurlijk niet zomaar. Een afgetraind lichaam met een vetpercentage van zo’n 5 a 6 procent komt niet zomaar aanwaaien. Dit eist hard werk en vooral veel discipline. Om je al een beetje op weg te helpen, brengen wij zijn trainingsschema even aan het licht. Om tot zo’n vetpercentage te komen moeten de meeste mensen enorm veel vet verbranden. Snel afvallen doe je het best met deze 4 intensieve oefeningen.

Indeling trainingsschema Fight Club

Brad Pitt trainde elke dag heel gericht, waarbij hij doordeweeks zijn focus op één specifieke spiergroep lag. In het weekend was het voornamelijk cardio. Hij moest niet al te breed en groot worden voor zijn rol, maar gewoon fit en afgetraind. Vandaar dat hij ook licht heeft getraind maar met veel herhalingen. Het aantal herhalingen is de basis van een effectieve training. Afhankelijk van de training en doelstelling moet je deze herhalingen aanpassen. Zoveel herhalingen moet je tijdens een workout uitvoeren als je juist groot en sterk wilt worden.

We hebben de workout van Brad gezien en dit zijn de oefeningen per spiergroep:

Maandag: Borst
Push-ups: 3x 25 herhalingen
Incline press: 25, 15 en 8 herhalingen
Nautilus press: 15 herhalingen
Bench press: 15 herhalingen
Pec deck: 15 herhalingen

Dinsdag: Rug
25 pull-ups: 3 sets tot falen
Seated rows: 3 sets, opbouwend gewicht
T-bar rows: 3 sets, opbouwend gewicht
Lat pull downs: 3 sets, opbouwend gewicht

Woensdag: Schouders
Arnold press: 3 sets hetzelfde gewicht
Laterals: 3 sets hetzelfde gewicht
Front raises: 3 sets hetzelfde gewicht

Donderdag: Biceps & Triceps
Preacher curls: 3 sets, opbouwend gewicht
EZ curls cable: 3 sets, opbouwend gewicht
Push downs: 3 sets, opbouwend gewicht
Hammer curls: 3 sets, opbouwend gewicht

Weekend: Cardio
Loopband: Uur hardlopen.

Fight Club MAN MAN

Lichaamsbouw en een hele hoop cardio

Het grote geheim van Brad Pitt was alle verrichte cardio in combinatie met zijn lichaamsbouw. Hij heeft aanleg voor een afgetraind lichaam die helaas niet iedereen heeft. Door slechts 2 uur per week cardio te doen zou de gemiddelde man niet tot zulke resultaten komen. Toch pusht hij zichzelf telkens helemaal tot het gaatje te gaan door te lopen op 80-90 procent van zijn maximale hartslag. Dan ben je wel echt een bikkel.

En natuurlijk, zonder een extreem goed dieet was dit allemaal voor niks geweest. Hij heeft hulp gehad van specialisten die zijn voedingspatronen hebben aangepast en verbeterd. Niet alleen diëten, maar ook specifiek de beste voeding voor na het sporten gebruiken was erg van belang.

Al deze punten moeten helemaal on point zijn om te transformeren in een beest zoals Brad Pitt.