The Eagle neemt ons mee naar de Romeinse Oudheid

Oorlogen zijn van alle tijden. Moderne oorlogsfilms en -series spelen zich vaak af tijdens of na de Tweede Wereldoorlog. Tegelijkertijd zijn er ook veel films en series in de omloop waarin de nadruk ligt op onze vroege geschiedenis. Denk aan een film als Gladiator of Netflix tip The Last Kingdom. Ook The Eagle is een goed voorbeeld van een film met dit thema. De film gaat over een Romeinse soldaat die op zoek gaat naar zijn verdwenen vader.

The Eagle

Channing Tatum speelt legerofficier op zoek naar zijn vader

The Eagle is een film uit 2011. Onder andere Channing Tatum, Jamie Bell en Donald Sutherland spelen een rol in de film, die een verfilming is van een boek uit 1954. Tatum speelt Marcus, een Romeinse legerofficier. Zijn vader, legeraanvoerder van het Negende Legioen, verdween in de oorlog. Marcus besluit om de eer van zijn vader te herstellen. Om dit te doen gaat hij op zoek naar diens ‘gouden adelaar’, een trofee van het Negende Legioen. Samen met zijn slaaf Esca moet Marcus zich echter in vijandelijk gebied begeven. Het duurt niet lang voordat ze worden opgemerkt door de vijand.

The Eagle

Romeinse gevechten en mysterieuze verdwijningen in de film op Netflix

In The Eagle zullen vooral de vechtscènes je opvallen. De grote veldslagen, maar ook de kleine amfitheater-gevechten. Het zorgt voor een actiefilm die de sfeer, cultuur en oorlogsvoering van de Romeinse Oudheid goed laat zien. Bovendien houdt het mysterie omtrent Marcus’ vader de kijker tot het einde in z’n greep. Op hun zoektocht naar de waarheid begeven Marcus en Esca zich steeds dieper in vijandelijk territorium. Wat is er nou precies gebeurt met het Negende Legioen? En zal het Marcus vinden om zijn vader nog terug te vinden? De film is te zien op Netflix. Check hieronder dan alvast de trailer.