Wat is nou je antwoord op die ene vraag: ‘Hoe wil je het geknipt hebben?’ Van tevoren zul je vaak wel een gedachte hebben over de manier waarop je kapsel geknipt wordt. Het is vaak erg lastig om aan je kapper te vertellen hoe je het kapsels voor je ziet. We hopen dat deze tips je zullen helpen. Zie hieronder de beste kapsels voor mannen met een groot voorhoofd.

Kapsels voor mannen met een groot voorhoofd

De vorm van ons hoofd is iets waar we niks aan kunnen veranderen. Toch is er iets waar we ons op kunnen aanpassen. Zolang je het juiste kapsel kiest, leg je minder de nadruk op je grote voorhoofd en meer de nadruk op je positieve punten. Zo zorg je ervoor dat je minder opvalt, en bij de vrouwen ook beter in de smaak valt. Mocht jij toch die persoon zijn met een voorhoofd die net te groot is, kies dan zeker een van deze kapsel uit:

Peaky Blinders kapsel

Ook wel bekend als de Peaky Blinders look. Meneer Shelby staat bekend voor deze look. Aangezien het haar bovenop het voorhoofd valt, wordt het grote voorhoofd gecamoufleerd. Bij dit kapsel hoeven de zijkanten niet geleidelijk over te lopen in de haren bovenop, er kan best een scheidingslijn zijn. Kies een kant waar de haren bovenop naartoe moeten en style deze met een clay of wax. Met deze stappen krijg je het Peaky Blinders kapsel.

kapsel hoog voorhoofd mannen thomas shelby kapsel

Korte kuif naar voren

Een klein kuifje kan echt geen kwaad. Zorg er dan wel voor dat je haren niet te lang worden en dat de kuif vooral niet te ver omhoog gaat. Houd het laag en het liefst iets naar voren. Zo wordt niet de hoogte van je voorhoofd geaccentueerd, maar vooral de lichte piek naar voren. Zo kun je dit stijlvolle korte kapsel zeker wel dragen.

kapsels voor mannen met groot voorhoofd mannen met groot voorhoofd kapsel

Messy naar voren

Het Peaky Blinders kapsel is duidelijk gestyld met veel haarproducten. Dit kapsel heeft wel wat weg van het Peaky Blinders kapsel, maar is wat klassieker aangezien de haren hier wel geleidelijk in elkaar overlopen. De zijkanten zijn langer en passen goed bij de lengte bovenop. Om dit kapsel te krijgen is het belangrijk dat je niet teveel haarproducten gebruikt. Een vingertopje pomenade is genoeg om dit kapsel messy naar voren te stylen.

 

kapsel pony mannen wild kapsel mannen

Om de bovenstaande look te stylen, kan je een van de onderstaande haarproducten voor mannen gebruiken:

 

Pompadour naar voren

Een pompadour is een kapsel waar je wel mee moet oppassen wanneer je een hoog voorhoofd hebt. Je moet ook wel degelijk zelfverzekerd voelen wanneer je een pompadour wilt rocken. Voor mannen met een hoog voorhoofd kan je een pompadour maar op één manier dragen: licht naar voren. Voorkom dat je haren helemaal naar achter vallen, dan zal de aandacht namelijk volledig op je voorhoofd komen te vallen.

pompadour naar voren pompadour naar boven

Heb je toch liever een kort kapsel? Check hier de 40 beste korte kapsels.