Cardio oefeningen voor thuis

Als jij voor cardio kiest. dan ga je voor een workout waarbij je de hartslag verhoogt. Zodra jij de hartslag verhoogt, wordt er op dat moment vet vebrand en gaat je conditie er ook op vooruit. Er zijn verschillende cardio manieren om af te vallen. De bedoeling van dit circuit is om thuis de oefeningen uit te voeren waarbij je elke spier nodig hebt. Deze oefeningen worden achter elkaar uitgevoerd zonder rust, om zo de vetvebranding te stimuleren. Deze cardio oefeningen voor thuis worden aaneengeschakeld ook wel een high intensive interval training genoemd.

Cardio oefeningen thuis: de ideale circuit voor afvallen MAN MAN

Jumping jacks

Aantal herhalingen: 20

Deze springende vetvebrander is één van de beste oefeningen die je in de cardio oefeningen voor thuis moet hebben. Dit is een oefening waarbij je begint in een rechtstaande positie. De bedoeling is nu dat je omhoog springt en tegelijkertijd je voeten uit elkaar spreidt. Maar ook de armen worden hierbij gestrekt en boven je hoofd geheven. Op het moment dat je landt, herhaal je de uitvoering. Probeer hierbij grote en hoge sprongen te maken voor een intensieve inspanning.

Sprinten op één plek

Sprinttijd: 60 secondes

Je rent je huis niet uit, maar blijft hierbij op één plaats staan. De bedoeling hiervan is om zo snel mogelijk te sprinten op één plek, zodat jij je hartslag op volle toeren laat kloppen. Probeer hierbij je knieën zo hoog mogelijk te tillen en je armen mee te laten vloeien met de sprintbeweging. Je zult merken dat je na één minuut al een beetje naar adem probeert te happen. Blijf dus de juiste controle over je ademhaling te behouden om naar de volgende oefening te kunnen.

Cardio oefeningen thuis: de ideale circuit voor afvallen MAN MAN

Mountain climbers

Aantal herhalingen: 20

De volgende oefening is er een waarbij je in contact bent met de vloer. Bij de mountain climbers begin je in een voorliggende positie met je armen gestrekt en tenen op de grond. Vervolgens begin je met de beweging om één knie naar je buik toe te duwen. Op het moment dat één knie de positie heeft bereikt, zak je weer terug met de knie naar de beginpositie. Daarna doe je dit met de andere knie. Als je deze beweging onder controle hebt kan je het tempo verhogen.

Jump squats

Aantal herhalingen: 20

Hou vol, want je bent bijna bij het einde van dit circuit. Bij de jump squats zal je weer intensief de lucht in gaan om vervolgens weer goed te landen. Plaats je voeten op schouderhoogte en zak door je knieën. Probeer zo diep mogelijk te zakken zodat je in de squat positie komt. Strek vervolgens je benen en spring zo hoog mogelijk omhoog. Land vervolgens rustig met je voeten op de grond en herhaal de uitvoering. Let op: Als je het goed doet beginnen je benen te verzuren net zoals bij een leg day workout.

Boksen op één plek

Bokstijd: 60 secondes

Je heb de vier bovenstaande oefeningen gekilled en nu is het tijd voor de finisher. De laatste oefening voer je nogmaals uit op één plek. Dit keer ga je niet sprinten, maar ga je met je armen intensief boksen. Strek je linkerarm uit en visualiseer dat je een linker jab uitdeelt. Vervolgens trek je je linkarm terug en wissel je dit af met je rechterarm. Dit is een sport waarbij je veel calorieën vebrandt en daarom is het goed om de circuit hiermee te eindigen.

Cardio oefeningen thuis: de ideale circuit voor afvallen MAN MAN

Deze cardio oefeningen voor thuis kan je uitvoeren in 3 of 4 rondes. Tijdens de gehele ronde mag je geen rust houden. Zodra je alle oefeningen hebt uitgevoerd kun je wel even rusten. Dit is een goede methode om snel af te vallen.