Cardio oefeningen om af te vallen

Om te beginnen, even een grote misvatting omtrent cardio omver trappen: cardio is niet alleen hardlopen. Opties voor cardio oefeningen reiken veel verder dan hardlopen in die immense kou of op die saaie loopband. Alles wat je hartslag op laat lopen is te zien als cardio. Als jij dus echt een hekel hebt aan hadlopen en snel afvallen als doel hebt, probeer dan eens één van deze cardio oefeningen.

Cardio oefeningen MAN MAN

HITT training

“High Intensity Interval Training”. Het idee hiervan is om zoveel mogelijk calorieën in een zo kort mogelijke tijd te verbranden. Door het nemen van korte, maar actieve pauzes na een combinatie van explosieve oefeningen haal je het maximale uit je lichamelijke prestaties. Wij hebben de ultieme gids voor High Intensity Interval Training voor jullie. Check it out.

Oefeningen met lichaamsgewicht

Terug naar de basics. Met deze oefeningen kan jij waar en wanneer je wilt trainen. Extra gewichten en andere spullen die alleen in de sportschool te vinden zijn heb je niet nodig. Je gebruikt simpelweg je eigen lichaamsgewicht om te trainen. Denk aan push-ups, sit-ups, pull-ups en dips.

Cardio oefeningen MAN MAN

Touwtje springen

Klinkt misschien simpel, maar vergis je niet. Het is ontzettend zwaar wanneer je het langer volhoudt dan 5 keer rondzwaaien. Ga voor variatie tussen heel snel, dubbele sprongen en kruislings zwaaien om het zwaarder en leuker te maken voor jezelf. Touwtje springen kan wel degelijk een hele uitdaging zijn en is stiekem best leuk wanneer jij jezelf gaat uitdagen.

Hardlopen in een nieuw jasje

Zoals we hierboven al meldden: voor velen niet de leukste optie, maar het is wel erg goed voor je. Zorg ervoor dat je het zo leuk mogelijk voor jezelf maakt. Kies ervoor om samen met een vriend te gaan hardlopen, luister naar muziek of verander je workout. Ga aan de slag met een intervaltraining of focus je op sprinten. Dit laatste blijkt sowieso een stuk beter te zijn voor calorien verbranden en tegelijk spieren kweken. Ook kan je ervoor kiezen om nieuwe routes te plannen, zo houd je het leuker voor jezelf.

Je kan natuurlijk ook de optie voor andere sporten bekijken. Met deze sporten verbrand jij de meeste calorieën.