Voedingsschema voor spiergroei, een essentieel onderdeel?

Als we aan het knallen zijn in de sportschool willen we natuurlijk groter worden. Maar wist je dat spiergroei best een complex proces is? Het hangt allemaal af van je genen, hormonen, je verschillende diëten en natuurlijk van je trainingsmethode. Als je dit als geheel neemt zul je op elk aspect vooruitgang moeten boeken. Veel mannen onderschatten de kracht van voedingsschema voor spiergroei. En daarom zal je voornamelijk de focus moeten leggen bij het dieet.

Een goed opgebouwd voedingsschema voor spiergroei MAN MAN

Eiwitten

Een fenomeen bij het sporten is dat je voldoende eiwitten naar binnen werkt met behulp van je voeding. Niet alleen je spieren hebben namelijk de eiwitten nodig, ze spelen ook een rol bij de hormoonvorming. Ook dragen ze bij bij het behoud en groei van de spiermassa en zorgen voor het herstel van de spieren wat resulteert in spiergroei. Hoeveel eiwitten je nodig hebt per dag hangt af van de persoon. Wat wel zeker is, is dat je de eiwitten zeker niet vergeten in je dieet.

Vetten

De meeste mannen die aan een diëet zitten, rennen al weg als ze het woord vet horen. Desondanks zijn de gezonde vetten cruciaal in het bevorderen van je spiergroei. Deze vetten stimuleren de eiwitsynthese voor het herstel van je spieren en zijn belangrijk voor het testerongehalte. Ook kunnen vetten een bijdrage leveren aan het verliezen van vet. Wees er wel zeker van dat je de gezonde vetten hebt en niet de hamburger vetten.

Een goed opgebouwd voedingsschema voor spiergroei MAN MAN

Koolhydraten

Bij de meeste diëten worden de koolhydraten weggelaten of juist flink verminderd, een effectieve manier om het afval proces te bevorderen. Maar bij spiergroei is het belangrijk om een balans te behouden in je koolhydraat inname. Dit komt omdat koolhydraten zich omzetten in insuline. De voornaamste taak van insuline is om je bloedsuiker onder controle te houden. Volgens onderzoek zegt men dat insuline bij sommige mensen wel effect heeft op spiergroei en bij anderen niet. Dit ligt dus aan de genen van een persoon. Maar hoe meer energie je krijgt, hoe harder je in de gym kunt gaan zal je denken. Dus gebruik de koolydraten voornamelijk voor extra kracht in de sportschool.

Eiwitten, vetten en koolhydraten moeten dus gebalanseerd zijn in je dieet om spiergroei te stimuleren. Ook dien je ervoor te zorgen dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.