Dat vrouwen mannen met gezichtshaar aantrekkelijk vinden zal je vast niet verbazen. Er is zelfs onderzoek gedaan naar welke soort baard vrouwen het meest aantrekkelijk vinden.

Marissa Machado, die als werk de baarden van beroemde heren trimt en stylet, merkt een heuse trend. Volgens haar is dat de medium-length (halflange) baard. Deze lengte past bij vrijwel alle gezichtsvormen, kan ingezet worden om de lijnen van het gezicht strakker te laten lijken en kan voor vrouwen een teken zijn van een verzorgde man. Daarnaast kan een wat vollere baard helpen huidskleur of -textuur en andere oneffenheden te bedekken.

Wat is een halflange baard precies?

Maar dan is de vraag, wat wordt dan ‘officieel’ gezien als een halflange baard? De term medium-length heeft niet per se wat met de daadwerkelijke lengte van de baard te maken, maar meer met de stijl van de baard. Gemiddeld wordt een baard als halflang beschouwd als de baard de ‘jeukende-fase’ is gepasseerd en nog niet echt ‘lang’ is. Dat is een beetje vaag, dus geeft Machado aan dat een baard met een haarlengte rond een halve inch (=1,27 cm) gezien kan worden als een halflange baard. Naast de lengte van de haren heeft een halflange baard ook een hele typische look. Alleen zijn de criteria om deze typische look te verkrijgen niet voor iedere man hetzelfde. De algemene tip is dan ook om je baard te laten groeien en goed te kijken wat je precies met je baard wil bereiken. Misschien moet jij je baard wel net wat langer laten om zo de illusie te wekken van een langer en dunner gezicht, terwijl een vriend misschien wel wat strakker getrimd moet worden voor wat hij met zijn baard wil bereiken. Als je naar een kapper of echte barbier gaat kunnen zij precies aanbevelen en toelichten wat wel en niet bij je gezichtsvorm past. Ben je opzoek naar een beetje inspiratie? Deze negen beroemdheden laten je zien hoe je een halflange baard goed kan stylen.

Jake Gyllenhaal

Als eerste hebben we de 41-jarige acteur Jake Gyllenhaal. Jake heeft in ontzettend veel films gespeeld en is tegenwoordig vaak te zien met een halflange baard. Gyllenhaals baard lijkt vrij vol maar neemt qua volheid af rond de zijkanten. De afwisseling in lengte en volheid past perfect bij Jake Gyllenhaals gezichtsvorm. Een baard hoeft dus niet per se overal dezelfde volheid te hebben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Gyllenhaal (@jakegyllenhaal)

Donald Glover

Als tweede op de lijst hebben we acteur Donald Glover. Naast zijn acteerwerk kun je de 38-jarige ook herkennen als de artiest Childisch Gambino. Ook Glover is vrijwel altijd met een baard op de rode loper te vinden. Het lijkt erop dat Glover ervoor kiest om zijn baard lekker te laten groeien en de natuur zijn gang te laten gaan. In zijn geval werkt dit erg goed en lijkt dit ook de best-passende baard voor zijn gezichtsvorm en overall style. Als hij toch een wat meer verfijnde look wil creëren, zou hij bijvoorbeeld de volheid rond zijn wangen en jukbeenderen wat kunnen trimmen. Hierdoor krijgen zijn jukbeenderen net wat meer definitie en ziet hij er net wat strakker uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Donald Glover (@donaldglover)

Kevin Hart

De 43-jarige acteur en comedian Kevin Hart is ook al jaren met baard op de televisie te zien. Harts baard is in tegenstelling tot die van Donald Glover juist strak afgewerkt. Het lijnenspel op zijn gezicht is strak en de overgangen tussen de verschillende regio’s is met een perfecte fading afgewerkt. De zijkanten zijn strak en zijn sik wordt bewust iets langer gehouden om zo een meer vierkante kaaklijn te creëren. De manier waarop je je baard vormgeeft kan dus ook als een illusie werken om een strakkere kaaklijn te maken. Handig!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kevin Hart (@kevinhart4real)

John Krasinski

Ook acteur John Krasinski weet precies hoe zijn halflange baard gestyled moet worden. Alhoewel The Office fans hem waarschijnlijk kennen zonder baard, is het met zekerheid te zeggen dat hij zowel de met- als zonder baard-look kan hebben. John kiest ervoor om zijn baard vrij vol te houden. Hij heeft geen strakke lijnen en door de algemene volheid van de baard heeft de baard toch een hele duidelijk vorm. Bij veel mannen heeft de baard niet op alle plekken dezelfde volheid en dit is ook bij John Krasinski het geval. Hierdoor krijgt de baard van nature al meer dimensie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John Krasinski (@johnkrasinski)

Chris Evans

Als de strakke Captain America heeft acteur Chris Evans zijn baard even aan de kant geschoven, maar we zijn blij om te zien dat hij in zij vrije tijd wél met zijn sterke baard rondloopt. Het is duidelijk dat Evans zijn baard goed onderhoudt. Hij heeft van zichzelf verschillende kleurtinten in zijn baard zitten, zoals rossig, donkerbruin en hier en daar wat grijs. De baard is rond zijn kaaklijn netjes getrimd waardoor deze goed zichtbaar is. Waarschijnlijk wordt hiervoor een trimmer of zelfs een kappersschaar gebruikt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chris Evans (@chrisevans)

Idris Elba

Iemand die bijna alle baard-lengtes fantastisch staat, is acteur Idris Elba. Deze Britse acteur is vaak te zien met een halflange baard en wat deze bij hem nou zo mooi maakt is de peper en zout kleur-dimensie. Elba heeft een strakke kaaklijn en deze wordt alleen maar meer geaccentueerd doordat de zijkanten wat dunner zijn en de sik wat langer wordt gelaten. Elke vorm van baard staat hem goed, maar de wat vollere halflange is toch wel iedereens favoriet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Idris Elba (@idriselba)

Jamie Dornan

Voor de meeste mensen misschien bekend van de Fifty Shades of Grey-trilogie, is acteur Jamie Dornan misschien niet de eerste persoon waar je aan denkt als het om baarden gaat. Dit komt dan mogelijk ook omdat zijn personage Christian Grey in de films helemaal gladgeschoren is. Maar niks is minder waar: Jamie heeft in zijn vrije tijd vrijwel altijd een baard. Wat Jamies baard onderscheidt van de andere baarden op deze lijst, is dat ook hij zijn baard voornamelijk met rust laat. Het groeit zoals het zelf wil en dat geeft zijn halflange baard juist de meer ontspannen look. Hij hoeft waarschijnlijk alleen maar een beetje te trimmen voor een fijnere afwerking maar hoe de baard uit zichzelf groeit is al de perfect voor zijn gezichtsvorm.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jamie Dornan (@jamiedornan)

Anthony Mackie

De 43-jarige 8 Mile en Avengers-acteur Anthony Mackie heeft misschien wel de meest onderhoudsarme baard van iedereen op deze lijst. Het lijkt namelijk of hij zijn baard gewoon laat groeien en weer helemaal weghaalt als het voor hem te lang wordt. Het gaat zogezegd met de figuurlijke stroming mee. Als het wat langer wordt, lijkt hij zijn baard wat uit te kammen zodat het wat warriger en langer lijkt. Grappig om te zien dat zijn baard ook echt gaat krullen als het lang wordt. Anthony Mackie laat zien dat het ook oké is om je baard lekker met rust te laten en te genieten van de afwisseling.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anthony Mackie (@anthonymackie)

David Beckham

Als laatste hebben we misschien wel de meest iconische baard-look van de lijst: oud-voetballer David Beckham. Hij lijkt wel het grote voorbeeld te zijn van hoe de perfecte medium-length baard eruit hoort te zien. Ondanks dat Beckhams baard misschien wat aan de korte kant is, blijft de baard goed aansluiten bij de verschillende regio’s. Hij heeft weinig afwisseling in volheid maar toch loopt zijn baard precies goed om zijn gezicht heen. Deze halflange baard is voor veel mannen een veilige optie omdat het erg goed bij veel verschillende gezichtsvormen past. Weet je nog niet welke vorm goed bij je past? Dan kun je dus altijd starten met de David Beckham baard en vanuit daar kijken wat wel en niet bij je past.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David Beckham (@davidbeckham)

Ben je nu nog opzoek naar een goed kapsel bij je perfecte halflange baard? Check dan nog eventjes deze klassieke herenkapsels die nooit uit de mode gaan.