Deze baardstijl vinden vrouwen het meest aantrekkelijk volgens nieuw onderzoek

De ene man is gezegend met een volle baard, terwijl de andere man net een snor kan laten staan. Hoewel dit natuurlijk allemaal helemaal prima is en iedere vrouw een andere voorkeur heeft, blijkt uit onderzoek dat iedere baardstijl een andere indruk geeft aan vrouwen. Uit onderzoek blijkt namelijk of vrouwen je zien als een one night stand, relatiemateriaal of een vaderfiguur gebaseerd op je baardgroei!

 

Onderzoek door The Journal of Evolutionary Biology

Bij dit onderzoek lieten de onderzoekers 8520 vrouwen verschillende mannen zien. Al deze mannen hadden ook verschillende soorten baardstijlen: sommigen hadden geen gezichtsbeharing, anderen hadden een stoppelbaard, sommigen hadden alleen een snor en natuurlijk lieten ze ook mannen met volle, lange baarden zien. Deze vrouwen kregen vervolgens de vraag of ze de mannen geschikt vonden voor een one night stand of voor een vaste relatie.

Het resultaat

Heb jij nou een stoppelbaard? Gefeliciteerd, dan ben jij volgens vrouwen woest aantrekkelijk! De ondervraagde vrouwen vonden de mannen met een stoppelbaard namelijk geschikt voor zowel een one night stand, als een korte- of langetermijnrelatie! Maar ook voor de mannen met lange baarden is er goed nieuws. Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen mannen met lange baarden het meeste zien als relatiemateriaal, maar ook vinden vrouwen deze mannen met meest een vaderfiguur.

Als je een gladgeschoren gezicht hebt, hebben we minder goed nieuws voor je. Deze mannen scoorden namelijk het laagst. En ook voor de mannen die met alleen een snor rondlopen hebben we vervelend nieuws: voor veel vrouwen is een alleen een snor namelijk een turn off. Dit blijkt uit een onderzoek van een Amerikaanse datingsite. Hierbij werd aan 2500 vrouwen gevraagd wat ze van gezichtshaar vinden. 60% van deze vrouwen vond het aantrekkelijk, maar slechts 6,44% vond het aantrekkelijk als de man alleen een snor had.

 

Dit is de favoriete baardstijl bij vrouwen

Goed, nu weet je dus een beetje hoe je gezien wordt gebaseerd op je baardstijl. Maar wat is nou de ultieme favoriet? Misschien voel je ‘m al aankomen, maar op nummer één staat het stoppelbaardje. Vrouwen zien mannen met een stoppelbaard namelijk als goed relatiemateriaal, voor op de korte én lange termijn. Op nummer twee staat de volle, lange baard. Mannen met een lange baard zien er namelijk volgens het onderzoek het meest mannelijk, volwassen en sociaal uit. En op nummer drie staan mannen met een korte baard. Mannen met een korte baard worden over het algemeen als het meest dominant gezien, wat ook bij veel vrouwen goed in de smaak valt!