Nederlandse barbiers

Er zijn een aantal Nederlandse barbiers, die iedereen zou moeten kennen. Niet alleen vanwege hun kwaliteit, maar ook de gezelligheid speelt een rol. Zo zie je vaak dat Nederlandse barbiers alleen voor mannen zijn toegestaan. Terwijl jij geniet van je biertje of whiskytje, is de sfeer uitmuntend. Heerlijk foute mannenhumor en een goed kapsel, wat wil je nog meer? Daarom hebben wij vijf Nederlandse barbiers voor jullie geselecteerd.

Haarbarbaar, Amsterdam

Betreed je om elf uur ’s ochtends het pand in de negenstraatjes dan word je als een heer begroet, zie je mannen in authentieke kappersgewaden en krijg je een kop koffie in je handen gedrukt. Of een whiskey, want het is tenslotte elf uur ’s ochtends. Gooi je benen op de bank. Ben jezelf. Het kan allemaal. Laat je vriendin lekker op de stoep staan en geniet. Soms moet ze even drie uur wachten voordat jij weer een stap buiten de deur wilt zetten. Meer dan de moeite waard!

Wolvenstraat 35, Amsterdam

Rosmarijnsteeg 4, Amsterdam

Nederlandse barbiers

Schorem, Rotterdam

In de Nederlandse barbier scène wellicht de bekendste, mede dankzij hun documentaire. Die is dan ook ontstaan doordat het een unieke belevenis is. Klassieke ambacht die bedoelt is voor mannen. Alleen voor mannen. Bier, sigaretten, messen en haarsnijders van de hoogste plank. Heren waarvan de huid meer bestaat uit tatoeages dan uit huid. Rotterdam op z’n best. Niet lullen, maar scheren.

Nieuwe Binnenweg 104, Rotterdam

Nederlandse barbiers

Pappas, Utrecht

Een pandje dat je na entree terugneemt naar de jaren 30. De vintage foto’s en het klassieke meubilair refereren naar het barbierbestaan van begin 20ste eeuw. En het sublieme werk van de Utrechtse barbiers bevestigt dat. Let op: waar het bij een barbier vaak binnenlopen is, op stoel gaan zitten, drankje in de hand nemen en geduldig wachten tot je aan de beurt bent, maak je bij Pappas een afspraak.

Voorstraat 106, Utrecht

Nederlandse barbiers

Barberstation, Nijmegen

Mocht de NS je weer in de steek hebben gelaten, trek dan jezelf uit die koude, ijzeren stationsbanken richting perron 1 op het Nijmeegse station. Daar bemoedert het Barberstation mannelijke treinmissers om hen vervolgens te verwennen met een nieuwe coupe. Lekker laagdrempelige café-sferen maken het wachten op de trein toch een stuk aangenamer. Als je vervolgens je rit ook nog kan vervolgen met een fresh uiterlijk, zal dat je ergernis richting de NS toch doen verminderen. Laat die wisselstoringen maar komen.

Perron 1b, Station Nijmegen

Nederlandse barbiers

Cut Throat, Amsterdam

Als je even de drukte van de Damrak en andere helse, veel te toeristische, plekken in Amsterdam wilt ontlopen, neem dan de afslag Beursplein. Eindig bij nummer 5. Ga naar binnen en word verwelkomd door jonge, getatoeëerde Amsterdammers die klaar staan om jou gezichtsbeharing vlijmscherp onder handen te nemen. O, en je drinkt een kwaliteitskoffietje terwijl je op jouw scheer- of knipbeurt wacht.

Beursplein 5, Amsterdam

Nederlandse barbiers