De auto’s van Elon Musk

Je denkt misschien dat de CEO van Tesla, alleen maar zijn eigen elektrische auto’s op de oprit heeft staan, maar dit is niet het geval. Elon Musk heeft in zijn leven heel wat verschillende auto’s gehad. Laten we dus kijken naar de auto’s van deze miljardair.

1. Hamman BMW M5

In 2007 reed Elon Musk in een BMW M5 die was getuned door de tuners van Hamman. Deze auto accelereert in 4,7 seconden naar de honderd kilometer per uur en behaalt een topsnelheid van 250 kilometer per uur.

Foto Facebook: Hamann

 

1. BMW 320I

De eerste auto waar Elon Musk in reed was de BMW 320i. Hij kocht de auto in 1994 en knapte hem zelf op. Deze schakelbak, beschikt over een vier cilinder motor en haalt een topsnelheid van 197 kilometer per uur. Best aardig voor een bolide uit ’94.

2. Jaguar E-type

De tweede wagen waar Musk in scheurde was een jaguar e-type uit 1967. Deze vette bak was een sensatie in zijn tijd. Met een zescilindermotor bereikt deze auto een topsnelheid van 240 kilometer per uur. Vandaag de dag betaal je voor deze goed onderhouden oldtimer ongeveer € 90.000.

3. McLaren F1

Deze auto werd tussen 1992 en 1998 geproduceerd. Volgens McLaren was het toendertijd de snelste straat legale wagen. De auto beschikt over een BMW 6,1 liter V12-motor en bereikt daarmee een topsnelheid van 382 kilometer per uur.

 

5. Audi Q7

De Audi Q7 is een SUV dankzij een tweede rij aan banken acht mensen in kwijt kan. De auto is in verschillende uitvoeringen te krijgen. De auto heb je in verschillende uitvoeringen. De topsnelheid van de auto 250 kilometer per uur.

6. Porsche 911

Elon Musk houdt erg van de Porsche 911, het is dan ook een iconische sportwagen. Het enige minpunt voor hem was de grote hoeveelheid brandstof die de auto nodig had. Deze auto heeft hem er ook toe gezet om te kijken naar zuinigere oplossingen. De wagen bevat een zescilindermotor en haalt een snelheid van 260 kilometer per uur.

7. Lotus Esprit

Elon Musk kocht niet zomaar de Lotus Esprit. Hij kocht het exemplaar die te zien was in de James Bondfilm The Spy who loved me en betaalde een prijs van bijna 1 miljoen dollar. Deze auto zou later de Inspiratie zijn voor Musk zijn Tesla Truck.

auto elon Musk

8. Elon Musk heeft een Ford Model T

We weten niet of hij nog in deze auto zit, want wanneer je deze auto in je bezit hebt, zou je het eerder kunnen zien als een stukje kunst. De Ford T is een auto uit het jaar 1908 en was een van de eerste automodellen die op grote schaal werd geproduceerd. De auto haalt een snelheid van 72 kilometer per uur. Dat is nu helemaal niks, maar begin twintigste eeuw was het erg indrukwekkend.

9. Elon Musk zijn eigen Tesla’s

Logisch dat Elon Musk ook zijn eigen auto’s gebruikt. Hij had onder andere een Tesla Roadster uit 2008, die de ruimte in werd geschoten. Deze auto haalt een snelheid van 326 kilometer per uur. Daarnaast gebruikt hij ook een Tesla Model S performance. Met de cheetah stance performance zit je met 2,5 seconden op de 100 kilometer per uur en uiteindelijk haalt de auto een topsnelheid van 322 kilometer per uur. Hij is ook gespot met de Tesla Cybertruck, maar dit zal niet zijn daily driver zijn.

Heb je na deze jaloersmakende collectie auto’s nog niet genoeg gehad? Check dan de collectie prive-auto’s van de 1-coureurs  Max Verstappen en Lewis Hamilton.