Afvallen met de juiste oefeningen

Oefeningen gericht op explosieve kracht verhogen je metabolisme. Hierdoor blijf je vet verbranden tot zelfs de dag na het trainen. Door deze krachtoefeningen werk je dus aan je metabolisme wat erg goed is voor de verbranding in rust. Eigenlijk ben je dan nog aan het trainen als je op de bank ligt. Je kan ook een van de beste ontbijten om af te vallen kiezen, maar met deze oefeningen vergroot je dus je kracht en maken het proces van afvallen eenvoudiger. 

Bench Press

Misschien wel een van de bekendste krachtoefeningen die er maar is, de bench press. Met deze beweging knalt je testosteronniveau omhoog door je armen, borst en schouders tegelijkertijd in te schakelen. Hoe meer je duwt, hoe meer calorieën je verbrandt met deze beweging. 

Deadlift

Dit is een oefening waarmee je vrijwel je hele lichaam traint. Door de intensiviteit van je hele lichaam krijgt het een vet verbrandend effect. Het is een lastig uit te voeren oefening. Dus als je het voor de eerste keer doet, vraag dan even om hulp van een begeleider of iemand die verstand heeft van fitness zodat je de juiste begeleiding krijgt. Zorg er wel voor dat je de beweging start met het gewicht waarmee minimaal 10 herhalingen kan uitvoeren. Daarna kan je het gewicht opvoeren om voor een flinke hart-pompende max-rep te gaan.

afvallen

Barbell Lunge

Voornamelijk een goede oefening voor je stabiliteit en dus je core. Daarnaast natuurlijk voor je benen en billen. Als je al lang geen benen hebt getraind ga je het zeker voelen, maar dit zorgt er dus ook voor dat je metabolisme een flinke boost krijgt.

Barbell squats

Om je legday helemaal compleet te maken is de squat een perfecte afsluiter. Wederom gebruiken we de barbell om lekker wat extra gewicht erbij te nemen. Neem een brede houding aan. Hierdoor worden je bil- en beenspieren extra geactiveerd. Leg de barbel op de rugspier, net onder je nek. Hoofd en rug recht en lekker zakken maar. De squat is erg goed om calorieën te verbranden. Dit is ook veel beter dan het gebruik van machines zoals hamstring curl en legpress. 

afvallen

Sit-ups

Dat bierbuikje heeft er genoeg van. Een sit-up is goed om dat buikvet eens even goed aan te pakken. Met een goed aantal sets en reps ga je het echt voelen in je core. Toch heeft niet alleen je buik hier profijt van. Je gehele bovenlichaam spant zich aan en werkt mee om je naar boven te brengen. Hierdoor is het weer een (simpele) oefening die toch meerdere spiergroepen activeert en hard aan het werk zet. Het gaat je in ieder geval wel helpen om die sixpack te krijgen. Wellicht is de sit-up een van de 7 stappen om je sixpack te krijgen.

Battle Ropes

Deze touwen worden steeds populairder. Het is niet alleen een hele trend, maar ook een uitstekende methode om je hartslag binnen 15 seconden flink op te krikken. Je activeert je spieren maar deze hartslag uitbarstingen werken erg lekker op je lichaam en zorgen er zeker voor de de calorieën eraf vliegen.

afvallen

Bent over rows

Deze roeibeweging is een goede oefening voor je armen en rug, waarbij de lats van je rug tot en met je biceps worden geactiveerd. Elke vorm van een gecombineerde lift, waarbij meerdere spiergroepen tegelijkertijd worden gebruikt, werkt positief op het afvallen.

Chin-ups

Misschien een van de zwaardere oefeningen. Uiteindelijk wil je je eigen lichaamsgewicht optrekken naar boven. In het begin kun je gebruik maken van een elastiek waardoor het iets minder zwaar wordt. Deze oefening werkt op een enorm aantal spiergroepen, die een machine niet kan nabootsen. 

chin ups

Push-ups

Een simpele oefening die je eigenlijk overal wel kan uitvoeren. Toch is het een van de betere oefeningen die je zonder hulp van iets of iemand kan doen. Je traint je hele lichaam, het is intens en het optimaliseert je hormonen om lichaamsvet te burnen. Lijkt ons dus niet overbodig om deze oefeningen er even bij te pakken als jij wilt afvallen.

Burpees

Waarschijnlijk niet jouw favoriete oefeningen, maar het is uitstekend om je adrenaline eens even goed te laten pompen. Een paar burpees bereiden je lichaam voor op vetverbranding door je buikspieren, armen, borst, benen en schouders tegelijk te bewerken. Om het jezelf nog iets moeilijker te maken kan je op de grond een push-up maken. Dit activeert je borst en armen nog veel meer.