10 knappe Nederlandse vrouwen boven de 40

Internationaal gezien zijn vrouwen als Jennifer Aniston, J.Lo en Sofia Vergara goede voorbeelden van dat schoonheid niet per se leeftijdsgebonden is. Maar binnen onze eigen landgrenzen wemelt het ook van de prachtige dames die de 40 al hebben aangetikt. Hoe ouder, hoe mooier de wijn. Dit lijkt ook te gelden voor de dames in deze lijst. Dit zijn 10 knappe Nederlandse vrouwen boven de 40.

1. Chantal Janzen

Chantal is een droomvrouw voor vele Nederlandse mannen. Ze is vaak op tv te aanschouwen en er is niemand die daar een probleem mee heeft. Iedereen is verliefd op mevrouw Janzen. Elke man zou willen dat ze een nachtje – of meer – blijft logeren.

View this post on Instagram

Wauw wat ongelofelijk veel mooie en zeer indrukwekkende reacties op het onderwerp van ons nieuwe nummer💗 Lieve vrouwen dank dank dank voor het delen van jullie ervaringen die bij mij hier maar blijven binnenkomen. Erg mooi, bijzonder en ontroerend hoe open jullie op mijn vorige post hebben gereageerd, hoe open jullie zijn op social media en in jullie berichten aan onze redactie. Jullie mening, adviezen aan elkaar, jullie verhalen, gedachten en het vertellen van jullie huidige situatie heeft ons erg geraakt. We kunnen jullie niet allemaal persoonlijk bedanken maar zouden dat wel graag willen doen, dus bij deze… DANK💗🙏🏻 Voor ieder die op dit moment in een moeilijke, spannende of afwachtende fase zit omtrent uitslagen of behandelingen, wij wensen jullie alle sterkte, geluk, en kracht. Liefs, @andcgram 💗 #magazine #zegeensvagina #HPV #awareness #sharingiscaring #womenempowerment #durftedelen #zorgvoorjezelf #zievorigepost

A post shared by Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) on

2. Wendy van Dijk (49)

Zolang we terug kunnen denken is Wendy van Dijk al op de buis. Meest bekend als Ushi of uit een van de meerdere talentenjachten die hier worden uitgezonden. Ze gaat al bijna Sara zien, maar is nog altijd even prachtig als altijd. Xander, hoe kon je?

 

3. Carice van Houten (43)

Carice van Houten, één van de weinige Nederlandse actrices die grootschalig wist door te breken in de internationale top van de filmwereld. De superster uit Leiderdorp draait alweer wat jaren mee en heeft een portfolio opgebouwd waar menig mens jaloers op kan zijn. Meest befaamd om haar rol als Melisandre in Game of Thrones, waar ze niet moeilijk doet om geregeld uit de kleren te gaan. Hopelijk kunnen we nog geruime tijd van haar genieten.

View this post on Instagram

Amsterdam, 2013

A post shared by Carice van Houten (@leavecaricealone) on

View this post on Instagram

On pilllows @pillowsbrusselsplacerouppe 👌🏻

A post shared by Carice van Houten (@leavecaricealone) on

4. Sylvie Meis (42)

Sylvie Françoise Meis is presentatrice, actrice en model, maar kwam in de schijnwerpers terecht dankzij haar relatie met Rafaël van der Vaart. Ze is de afgelopen tijd vooral te vinden voor de camera bij onze oosterburen en staat ondanks haar leeftijd nog graag te poseren voor allerlei merken. En terecht, met zo’n perfect figuur. Denk maar eens aan haar samenwerking met Hunkemöller, oef.

View this post on Instagram

Good Morning 🌺

A post shared by Sylvie Meis (@sylviemeis) on

View this post on Instagram

Rise & Grind💪🏼 #goodmorning

A post shared by Sylvie Meis (@sylviemeis) on

5. Katja Schuurman (45)

Natuurlijk is Katja Schuurman ook van de partij, anders zou dit ook een tikkeltje ongeloofwaardig worden. Voor vele Nederlandse mannen is Katja nog steeds de perfecte vrouw en daar kunnen wij ons bij aansluiten. Al vanaf dat we ons kunnen herinneren smullen we van deze krullenbol en de leeftijd lijkt dat niet te dwarsbomen.

6. Fatima Moreira de Melo (42)

Fatima Moreira de Melo is een prachtige naam, voor een prachtige vrouw. Een aantal jaar terug zagen we haar nog flaneren op de hockeyvelden. Nu schuift ze geregeld aan bij allerlei televisieprogramma’s.

7. Máxima Zorreguieta (49)

Welke man heeft nou niet gekeken naar onze prachtige koningin? Bedenk maar eens een land land dat een mooiere koningin heeft, wij wachten. De Argentijnse vrouw zal het dan ook ongetwijfeld goed doen op welk staatsbezoek dan ook. Hier kunnen we vooral genieten van haar heerlijke voorkomen en leuke accent. En natuurlijk de hilarische LuckyTV fragmenten.

8. Giovanca Ostiana (43)

Giovanca Desire Ostiana, als zangeres bekend als Giovanca, krijgt haar brood op de plank als zangeres, tekstschrijfster, presentatrice en model. De Curaçaose artiest heeft een keeltje van goud en haar uiterlijk sluit daar naadloos bij aan.

9. Touriya Haoud (42)

Gooi Marokko, Macedonië en Nederland in de mixer en je krijgt Touriya Haoud als resultaat. Wat een prachtige combinatie. Ze participeerde in meerdere internationale campagnes van onder meer de merken Tommy Hilfiger en Replay. Daarnaast heeft ze op de voorpagina’s gestaan van bladen als GQ, Max en Vogue Gioielli. Ook stond ze in 2005 in de Playboy.

10. Famke Janssen

Wederom één van Nederlands meest succesvolle actrices. Famke Janssen is op 53-jarige leeftijd nog steeds door een ringetje te halen. Hoe ze dat doet blijft een geheim, maar dat ze beeldschoon hoeft niet over gediscuteerd worden. Je mag jezelf zeer gelukkig prijzen als je vrouw er op deze leeftijd nog zo uitziet.