Ik ben niet meer verliefd op mijn partner

Door op de volgende signalen te letten, weet je dat je niet meer verliefd bent op elkaar.

1. Alles irriteert je

Wat ze ook doet, het irriteert je mateloos. Dat kunnen kleine dingen zijn, maar ook zaken die vroeger heel normaal waren of wat je zelfs ooit vertederend vond. Het is duidelijk dat je in een dergelijke situatie allang niet meer op dezelfde lijn zit. Gebeurt dit te vaak, dan wordt het tijd om op te stappen. Dit kans is klein dat het nog goed gaat komen. Door in dit stadium al actie te ondernemen voorkom je dat de irritatie overslaat in regelrechte haat.

2. Je voelt je niet meer aangetrokken door haar

Er is een groot verschil tussen aantrekkelijk zijn en je aangetrokken voelen. Ben je verliefd, dan voel je je bijna automatisch aangetrokken tot je partner. Ben je niet meer verliefd, dan verdwijnt dat gevoel. Je vindt haar dan nog wel aantrekkelijk, maar dit is slechts een oppervlakkig gevoel. Je echt aangetrokken voelen is dan meer iets uit het verleden. In veel gevallen verdwijnt ook de meerwaarde van het intiem zijn en is het vaak niets meer dan een gewoonte geworden. Is dat het geval, ga dan bij jezelf na of de huidige situatie iets is waar je echt gelukkig van wordt.

ik hou niet meer van mijn partner

3. Aandacht van anderen is veel leuker

Aandacht krijgen en geven is leuk, maar als het krijgen van aandacht van anderen een drijfveer wordt, is dat een teken aan de wand. In een goede, harmonieuze relatie hebt je voldoende aan de aandacht die je van je partner krijgt. Op het moment dat je het juist leuk vindt dat anderen je aandacht geven, dan zit er al iets fout. Die aandacht kan op verschillende manieren op je bord belanden. Bijvoorbeeld van een collega op werk, door een toevallige ontmoeting in de supermarkt of tijdens het sporten in het park. Ervaar je die aandacht als prettig, dan is het duidelijk dat je huidige relatie je nog maar weinig te bieden heeft en is het duidelijk dat je niet meer verliefd bent op je eigen partner.

4. Niet meer nadenken over de toekomst

Samen een toekomst opbouwen en je toekomstplannen vorm geven is logisch binnen een relatie. Niemand gaat immers een relatie aan voor een vastgestelde periode. Je hoopt juist samen oud te kunnen worden en het maken van toekomstplannen hoort daarbij. Merk je aan jezelf dat je helemaal niet meer zo belangrijk vindt om het samen over de toekomst te hebben of maak je juist liever plannen voor jezelf, dan is het duidelijk dat een gezamenlijke toekomst een illusie is. Als je ondanks dat gevoel toch wil proberen om samen een toekomst vorm te geven, dan is dat vaak een recept voor een mislukking. Bespaar je de moeite en zet er een punt achter.

5. Liever bij je vrienden willen zijn

Het is het duidelijkste signaal dat je niet meer verliefd bent: individualisme. Als je bij jezelf merkt dat je het veel leuker vindt om op jezelf te zijn, of juist het gezelschap van je vrienden opzoekt, dan is het tijd om eens goed na te denken. Op zich is er niks mis mee om je vrienden te blijven zien. Sterker nog, het hebben van je eigen vriendenkring is ongelofelijk belangrijk. Als je echter merkt dat je liever ergens anders bent, dan bij je eigen partner, dan is er van verbondenheid geen sprake meer. Merk je dat je zoekt naar excuses om maar niet thuis te hoeven zijn? Vraag jezelf dat af wat de waarde is van je relatie.

niet meer verliefd op vriendin