Wat zijn de zeven schoonheden van mannen?

Ook al zal de vrouw in het algemeen liever gebruik willen maken van een diplomatieke benadering (‘als hij maar goed verzorgd is en een goed karakter heeft’) zijn er tal van uiterlijke kenmerken die helpen bij het definiëren van de mannelijke schoonheid. Het goede nieuws: een gespierd lichaam is niet het enige pluspunt!

Check hieronder de zeven schoonheden van mannen:

1. Brede kaaklijn

Nu zal geen enkele vrouw warm worden van een dubbele onderkin, maar als het om de kaaklijn gaat zijn de meningen niet verdeeld. Een duidelijk zichtbare, indrukwekkende kaaklijn is een pré.

Daar is op zich weinig nieuws over te melden: zelfs al in de tijd van de Romeinen was een brede, licht hoekige kaaklijn een teken van kracht en dus populair. Het zou namelijk duiden op een goede hoeveelheid testosteron, het stofje wat zorgt voor de typische mannelijke uitstraling.

strakke kaaklijn trainen
Foto via Instagram Zeno_vic

Beschik jij niet over een dergelijke strakke vorm? Let dan op: met de volgende tips kan je een strakke kaaklijn trainen.

2. Sterk gevormde neus

Naast de kaaklijn, is ook de vorm van de neus belangrijk. Een sterke, goed gevormde neus is synoniem voor mannelijkheid en dus draagt dat bij aan je seksuele aantrekkingskracht. Dikke pech als jouw reukorgaan er dus minder fraai gemodelleerd uitziet.

3. Mooie ogen

Net als bij de vrouw zijn ook de ogen belangrijk als het gaat om het versterken van de aantrekkelijkheid van de man. Heb je donker haar en lichte ogen of is het net andersom, dan zit je goed. Blijkbaar is de contrasterende combinatie voor veel vrouwen een pluspunt als het gaat om je aantrekkelijkheid. Het maakt je namelijk een stuk mysterieuzer en dus zit je goed!

man met blauwe ogen donkere haren

4. Volle lippen

Nog een dingetje waarbij je jouw aantrekkingskracht een flinke boost kunt geven: volle lippen. De Amerikanen zeggen niet voor niks: “the bigger the better”. Dat wil niet zeggen dat ‘te’ vol ook mooi is. Dat wordt namelijk weer geassocieerd met het vrouwelijke schoonheidsbeeld en dat wil je als man dus niet. Medium lippen die ook nog eens goed verzorgd zijn geven je in ieder geval bonuspunten.

5. Gezichtsbeharing

Lichaamsbeharing is nog altijd een duidelijk teken van mannelijkheid. Dat heeft voornamelijk te maken met de gezichtsbeharing. Ook hier geldt dat het wel met mate moet zijn, een enorm lange baard tot aan je oksels gaat je namelijk niet aan extra dates helpen. Een netjes getrimde baard of snor kan je aantrekkelijkheid echter wel verhogen. Dikke wenkbrauwen hebben daarnaast ook een flinke meerwaarde.

6. Kaal is ook aantrekkelijk

Geen enkele vrouw is hetzelfde en dat is maar goed ook. Naast lichaamsbeharing kan een kaal hoofd juist ook als je aantrekkelijkheid verhogen. Klein probleem: het moet wel bij je passen.

zeven schoonheden van mannen

Ben je daarnaast van nature zelfverzekerd en straal je dat ook uit, dan is er weinig om je voor te schamen. Veel kale persoonlijkheden als Vin Diesel en The Rock laten juist zien dat het ontbreken van hoofdhaar een flink voordeel kan zijn.

7. Spieren zijn nog steeds gewenst

Wellicht een dooddoener, maar spieren maken de man woest aantrekkelijk. Uiteraard geldt dat niet voor elke vrouw, sommige vallen nu eenmaal voor de ‘dad bod’. Ben je echter goed gespierd zonder direct een bodybuilder te zijn, dan kan dat zeker betekenen dat je in de smaak valt bij veel vrouwen. Het geeft namelijk de indruk dat je sterk en goed verzorgd bent en dat is voor veel vrouwen enorm belangrijk.

Wil jij dus je lichaam onder handen nemen en voor alle zeven schoonheden gaan? Let dan op de spieren die vrouwen graag zien.

Natuurlijk gaat het om het totaalplaatje en is de persoonlijkheid minstens net zo belangrijk (of zelfs belangrijker) dan deze zeven schoonheden van mannen. Check dan ook vooral wat vrouwen aantrekkelijk gedrag van mannen vinden.