Wat vinden vrouwen aantrekkelijk gedrag van mannen?

Vrouwen laten vaak doen denken dat ze een lieve, aardige en schattige man willen. Puntje bij paaltje eindigen ze telkens weer bij de zogenaamde ‘bad boys’. Maar schijn bedriegt. Er zit een bepaalde balans in, maar dat geldt voor elke vrouw weer anders. Toch is er gedrag bij waar vrouwen het over het algemeen erg warm van krijgen. Beschik jij over deze persoonlijke kenmerken?

wat vinden vrouwen aantrekkelijk gedrag van mannen

Enthousiasme

Hoe saai is het wanneer iemand een superinteressant verhaal loopt te vertellen met een dooie monotone stem? Inderdaad, niet te doen. Zorg dus voor wat pit, maar overdrijf het niet. Het laat zien dat je ergens gepassioneerd over kan zijn. En wie wil dat nou niet bij een potentiële partner? Daarnaast wil bijna niemand de hele dag spenderen met iemand die nergens van kan opleven. Dus: houd het leuk en spannend en geef een van de beste complimenten voor vrouwen. Geloof ons, ze werken.

Humor

Humor zorgt niet alleen voor een beetje lol en luchtigheid, het zegt ook iets over een bepaalde intelligentie – komen we nog op terug. Humor legt een stukje intelligentie bloot, maar staat ook garant voor creativiteit, zelfvertrouwen en andere belangrijke eigenschappen. Daarnaast moet je jezelf ook niet zo serieus nemen. Wees niet bang om een beetje zelfspot te hebben. Struikel je in een volle winkelstraat, gooi je een fles wijn stuk op de grond? Gooi er dan ook maar een droge grap uit. Lach (met mate) om jezelf en voor het weet lacht die knappe dame met je mee. Perfectie is verre van aantrekkelijk gedrag.

Initiatief nemen

Dit is eigenlijk een van de meeste aantrekkelijk punten in de ogen van vrouwen. Dus zorg ervoor dat jij wél het initiatief durft te nemen. Hierdoor zul je meer zult opvallen in de massa. Alleen daardoor al raken vrouwen onder de indruk van je. Wat kan uitmonden in aantrekkingskracht. In plaats van te zeggen: “Heb je volgende week woensdag al plannen.” Zeg: “Laten we aanstaande woensdag 20:00 afspreken.” Er wordt hier niet ‘gesmeekt’. Je stelt eigenlijk niet eens een vraag, maar je leidt haar beleefd en geeft haar een mogelijkheid om van jouw gezelschap te kunnen genieten. Best intrigerend, toch?

Zelfverzekerdheid

Hier moet je wel een beetje mee oppassen, want het is een dunne lijn voordat je op arrogantie uitkomt en dat werkt averechts. Dus, hoe pak je dat aan? Wees niet bang te delen wat je allemaal hebt bereikt. Je projecten, je promoties. Maar loop er niet constant mee te koop. Verander even makkelijk weer van onderwerp. En vooral: wees geïnteresseerd wat zij in haar leven doet en wil bereiken. Dat laat zien dat je niet per se de hele avond over jezelf hoeft te praten, juist omdat je weet wie je bent en wat je kan. Daar is niks mis mee en daar gaan de meeste vrouwen heel goed op.

wat vinden vrouwen aantrekkelijk gedrag

Luisteren

Oprechtheid is key. Vrouwen willen gehoord worden, maar wel met een oprechte interesse. Wanneer het je allemaal niet boeit val je snel door de mand. Iemand die niet goed kan luisteren, kan overkomen als koud, ongeïnteresseerd en respectloos. Terwijl je dat misschien helemaal niet bent of bedoeld. Luister goed naar wat ze zegt en probeer daar ook op door te vragen. Ook is het handig dat er iets van blijft hangen, dan kan je er op later moment nog op terug kan komen.

Intelligentie

Intelligentie speelt mee in al het gedrag dat we hierboven al aan de kaak stelden. Of het nou gaat om een ruzie met een beste vriendin of dat het gaat hoe om hoe je een project op je werk het best kunt aanpakken, slimme mannen hebben altijd weer een verfrissende blik op dit soort kwesties. Dat is wat een vrouw hoogst aantrekkelijk vindt. Ook kunnen ze met deze mannen een gesprek op niveau voelen, waarbij ze vaak ook makkelijk over hun emoties kunnen praten – tot een zekere hoogte natuurlijk.