Homemade zwembad

Het begon allemaal met een treurig lege agenda, een grote achtertuin, genoeg geld voor wat bouwmaterialen en een paar hele sterke handen. Voila. Een homemade zwembad in je eigen achtertuin. Zo simpel is het. Maar is dat echt zo?

 

Zelf een zwembad bouwen met containers

Hoe bouw ik zelf een zwembad in mijn eigen achtertuin? Dat is een hele goede vraag waar wij niet 1-2-3 het antwoord op hebben, maar één ding is zeker: IKEA is er niks bij. Deze mensen deden het en op de foto’s lijkt het relatief gezien best wel simpel. Je moet genoeg ruimte hebben in je tuin, genoeg materialen en mankracht en een flinke dosis doorzettingsvermogen.

Het ziet er niet geheel ongevaarlijk uit en er lijkt behoorlijk wat professioneel materiaal aan te pas te komen, dus normaal gesproken zouden we zeggen: don’t try this at home. Maar dat wordt in dit geval natuurlijk een beetje lastig. Welk stappenplan je precies moet volgen kunnen we je niet vertellen, wel hebben we de foto’s die je enigszins een beeld kunnen geven. Watch and learn.

zwembad bouwen in eigen tuin

zwembad eigen tuin

Het resultaat is een gigantisch koningsblauw, rechthoekig blok in je achtertuin. Waar je ’s zomers als een koninklijke prins in kan baden. Voeg nog wat extra ingrediënten toe, zoals een groep vrienden, een krat met ijskoud bier en als je je garage ook nog even ombouwt tot een pub, dan is iedereen de rest van de avond zoet.

zwembad tuin

Dit zwembad is niet het enige in z’n soort. Deze Amsterdamse vrouw bouwt zelf ook in haar eigen achtertuin een zwembad. Op zoek naar een iets simpeler model? Dan kun je ook nog net als deze man een zwembadplatform bouwen om je opblaasbadje heen.