Zelf een zwembad bouwen

Met een simplistisch goedkoop zwembad en wat hout kan je een heel eind komen, zo zie je maar weer. Alles kost geld, maar het hoeft niet altijd een fortuin te kosten. Dus mocht je nog wat ruimte in je tuin – en portemonnee – hebben, is dit wellicht het ultieme zomer DIY-project. Zoals je hieronder op de foto kan waarnemen is het ook niet bepaald hogere wiskunde, maar het resultaat is gewoon heel erg vet.

Je hebt acht korte balkjes nodig voor de verhoging, wat langere balken voor de zijkanten en achttal balken voor wat extra ondersteuning. Dan kan je gaan beginnen met de planken die het hele zwemplatform samenbrengt – wat tevens ook het meest gecompliceerde onderdeel is. Zet er een aantal LED-spotjes op, pleur het water vol met opblaas beesten en top het af met een paar tropische planten, en klaas is Kees. Mocht het niet lukken kan je altijd de hulp van een vriend of een handige buurman inschakelen. Wat het geval ook mag zijn, succes.

.zwemplatform

Allemaal teveel moeite? Dat kan, snappen we volkomen. Er zijn een aantal opties die wat minder chique zijn, maar wel het gewenste resultaat bieden. Schaf een container aan, verricht een aantal aanpassingen en vul ‘m met water. Klaar is Kees. Of als je een groter erf tot je beschikking hebt kan je wat pallets of bierkratten gebruiken als de basis van je waterparadijs. Maar je kan het ook gewoon lekker basic houden en een goedkoop opblaasbaar bad kopen.