De Duitse voetballegende Michael Ballack

Tijdens z’n voetbalcarrière speelde Ballack voor grote clubs en won enorm veel prijzen. Zo tekende hij in 1995 voor het eerst een contract bij een professionele voetbalploeg. Hij kwam bij Chemnitzer FC terecht en speelde daar slechts twee jaar. Vervolgens kwam Michael via FC Kaiserslautern bij Bayer Leverkusen terecht. Bij Leverkusen ontwikkelde hij zich pas echt tot gevaarlijke speler op het middenveld. Dat bleef onder de andere Duitse voetbalclubs niet onopgemerkt. Na drie jaar zocht het grote Bayern München contact met Bayer Leverkusen voor een eventuele transfer. Die transfer vond uiteindelijk ook plaats. Ook hier was Ballack succesvol en wist maar liefst 44 doelpunten te scoren voor Bayern München.

In 2006 koos de voetballer voor het eerst in z’n loopbaan voor een profclub buiten Duitsland. Tot 2010 speelde hij in de Premier League voor Chelsea, maar kreeg uiteindelijk toch heimwee naar z’n thuisland. De laatste twee jaren van z’n voetbalcarrière spendeerde hij bij Bayer Leverkusen, waar alles begonnen was. Na z’n vertrek in 2012 wist Ballack geen andere club te vinden en besloot hij met pensioen te gaan. Hij won vele prijzen en speelde bovendien bijna honderd wedstrijden voor het nationale elftal van Duitsland (de Mannschaft). Michael Ballack was toen 36 jaar, maar had inmiddels al genoeg centen gevangen om nooit meer te hoeven werken. Dat wordt bevestigd door de fantastische Ferrari die Ballack momenteel te koop heeft staan.

Vriendschap met Michael Schumacher

Toen de middenvelder voor Chelsea speelde, raakte hij bevriend met de legendarische formule-1 coureur Michael Schumacher. Schumacher was in die periode actief voor het Italiaanse automerk Ferrari en was in de racerij nog succesvoller dan Ballack in de voetballerij. Michael Ballack kreeg hierdoor interesse in de wagens van de exclusieve autofabrikant. Hij kocht een 250 GT SWB California Spider. In totaal zijn er van dat model slechts vijf stuks gemaakt. De oldtimer kan een topsnelheid bereiken van zo’n 233 km/u en trekt binnen ruim zeven seconden naar de 100 km/u.

De allereerste 250 GT SWB California Spider ooit gebouwd

De auto zou zo’n 16,5 miljoen euro op moeten gaan leveren tijdens een veiling in Californië. Deze veiling zal in augustus dit jaar plaatsvinden. Volgens experts van deze veiling is deze California Spider erg gewild onder verzamelaars. Binnen Ferrari is dit specifieke exemplaar iconisch, omdat het gaat om de allereerste 250 GT SWB California Spider die ooit gebouwd is. Gelukkig heeft Michael Ballack de wagen goed onderhouden en verkeerd de wagen in prima staat. Dat is erg bijzonder voor een auto die in het jaar 1960 uit de fabriek kwam rollen.

Verwachte miljoenenopbrengst

Op de veiling van RM Sothebys wordt rekening gehouden met een geldbedrag tussen de 16 miljoen dollar en 18 miljoen dollar. Als Michael Ballack een beetje geluk heeft, ontvangt hij dus een geldbedrag van omgerekend 16,6 miljoen euro voor de Ferrari. Van dat bedrag moet nog een bepaald percentage worden afgestaan aan RM Sothebys, dus houdt Ballack onder aan de streep naar verwachting 16,5 miljoen euro over. Een soortgelijk exemplaar van Ferrari werd in het verleden geveild voor 14,2 miljoen euro, maar omdat Ballack de allereerste 250 GT SWB California Spider bezit, zal zijn winst aanzienlijk hoger liggen.