1. Workout apps

Er zijn tal van apps die je kunnen helpen bij je workout. Runkeeper is hier een goed voorbeeld van. Deze app legt precies je hardlooproute vast en slaat deze op, zodat jij je progress in de gaten kunt houden. Ook stuurt de app je af en toe een reminder dat het weer tijd is om een rondje te gaan rennen. Workout trainer is een ander voorbeeld. Deze app staat vol met workouts, waarbij vermeld staat wat de moeilijkheidsgraad is en de tijd. Heb je even een half uurtje over? Dan is deze app ideaal om je workout voor de dag gewoon thuis uit te voeren.

2. Je persoonlijke activity tracker

De beste uitvinding op het gebied van fitness. Deze armband/horloge van Fitbit houdt letterlijk alles bij, van je aantal stappen tot je eten tot je slaapritme. Het laat je weten wanneer je te lang hebt stilgezeten, hoeveel calorieën je al hebt verbrand en je kunt hem koppelen aan je smartphone. In de app heb je een duidelijk overzicht van alles wat je Fitbit heeft geregistreerd, waardoor jij in één oogopslag je vorderingen kunt zien.

Je shopt jouw Fitbit hier:

workout-upgraden-fitbit-manman

activity tracker - Blauw - small

Fitbit €139 Shop nu
workouts-fitbit-manman

activity tracker - Zwart Gunmetal Special Edition - Small

Fitbit €169 Shop nu

3. Haal een springtouw in huis

Een springtouw is de beste manier om aan je conditie te werken. Wanneer je er een in huis hebt liggen, kun je hem gemakkelijk gebruiken om iedere dag tien minuten te springen. Een kleine moeite, maar je zal merken dat je conditie erop vooruit gaat.

4. Routine routine routine

Routine is het sleutelwoord. Door ergens je levensstijl van te maken, zal het veel gemakkelijker gaan om je workouts daadwerkelijk uit te voeren. Natuurlijk duurt het even voordat je iets aan jouw levensstijl hebt toegevoegd, daar heb je doorzettingsvermogen voor nodig. Maar zodra je bezoeken aan de sportschool 3 maal in de week in je routine zitten, zal het veel minder moeite kosten om op je fiets te stappen en die kant op te gaan. En om die motivatie te vinden, hebben wij een guide om gemotiveerd te worden en te blijven voor je.

workouts-routine-manman

5. Volg fit influencers

Door fit influencers op Instagram en Facebook te volgen, krijg je iedere dag gratis en voor niks nieuwe motivatie en inspiratie voorgeschoteld. Van gezonde recepten tot trainingen tot progress foto’s van anderen. Doordat je ze iedere dag voorbij ziet komen ga je je er (onbewust) ook meer mee bezig houden. Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijke lasagne zonder koolhydraten van ons online platform Freshhh.

Van sporten wordt je niet alleen fitter, het zorgt er ook voor dat je productiever bent. Maar als het na deze tips nog niet wil lukken om die workout te doen, kunnen we je er nog altijd aan herinneren dat vrouwen een bierbuikje aantrekkelijker vinden dan een sixpack.