Professor Bribiescas zegt dat vrouwen zich eigenlijk meer aangetrokken voelen tot mannen met een zogenaamde ‘Dad Bod’, oftewel een bierbuikje. Kenmerkend hiervoor is een lagere testosteron gehalte, minder spiermassa en meer vet. Zo schrijft hij dit in zijn boek How Men Agebierbuikje-vrouwen-aantrekkelijk-MAN MAN

Bierbuikje

En het schijnt dat de ietwat stevigere man een grotere kans heeft op een langer leven dan de dunnere mannen. Dat blijkt uit het onderzoek van de professor waarin hij beweert dat de ietwat stevigere man een minder grote kans heeft op het krijgen van een hartaanval en prostaatkanker. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je nu nooit meer naar sportschool hoeft te gaan, maar vanuit een evolutionair perspectief is het zinvol.

We hoeven nu geen mammoeten meer te doden of vechten voor grotten. Het enige wat jij nu hoeft te doen is een trouwe vriend, echtnoot en (eventueel) een goede vader zijn. Wanneer je dit doet maakt het voor haar eigenlijk niet uit of je een bierbuikje hebt. Ze houdt toch wel van je. Althans dat hoop je..

Maar een beetje sporten, vooral nu de zomer nadert, is goed voor je. Geloof me.