Meestal sporten we op momenten dat we nog net een plekje in onze veel te volle agenda vinden. Wat aan het einde van de dag is, als we ergens nog een beetje energie ergens vandaan kunnen toveren. Meestal met het doel om crazy borstspieren te kweken. Echter, de focus op het maximaliseren van onze fysiek komt vaak onze mentale progressie niet ten goede. Althans, niet optimaal.

Hier een aantal tips voor hoe je wel je mentale staat optimaliseert.

Don’t push it

Als je sport om lichaamsgewicht te verliezen denk je al snel: hoe meer, hoe beter. Twintig minuutjes sporten voelt dat vaak als onvoldoende. Maar om je productiviteit te bevorderen doe je er wellicht goed aan jezelf niet helemaal tot het naadje te strijden.

Een training met middelbare inspanning, zoals hardlopen voor twintig minuten, zal je cognitieve en emotionele staat bevorderen. Tevens zal je energielevel ook op zo’n niveau zitten dat je heel de dag door kunt beuken.

In lijn met werk

Iedereen weet dat je spieren zo’n 48 uur rust nodig hebben tussen trainingen om weer te kunnen herstellen. Maar met het oog op het stimuleren van productiviteit, gaat het puur om het bevorderen van korte termijn effecten.

Sporten kan namelijk de gevoeligheid voor bangmakende gedachten reduceren, wat betekent dat je meer helder kan nadenken en minder snel door het lint gaat als je tot in je nek in het werk zit. Sporten stimuleert zelfcontrole, versimpelt het maken van beslissingen en het oplossen van problemen.

Een matige training kan hier dus direct invloed op hebben. Niet al te zwaar trainen kan dus een zeer goede, ontspannende manier zijn om je voor te bereiden op een zware dag.