Wat zijn leuke dates in de winter?

Soms lijkt het alsof de zomer ons veel meer keuzes geeft voor originele en ontspannen dates. Een bootje varen, zwemmen, picknicken of een terras op: de zomer maakt het allemaal mogelijk. Gelukkig zijn er ook genoeg ideeën te verzinnen voor de koude seizoenen. Daten in de winter wordt op deze manier even leuk. Binnen, dat dan weer wel. Wij geven je voorbeelden van de perfecte winter date.

Comedy club

Onderzoek wijst uit: je partner belachelijk maken is goed voor je relatie. Nu is dat wellicht niet zo’n goed idee om (teveel) te doen tijdens de ‘dating fase’. Een goed alternatief kan zijn om samen naar iemand te luisteren die anderen of zichzelf belachelijk maakt. Bij een comedy club kan je aanschuiven voor een drankje en samen werken aan de lachspieren. Zo kom je meteen te weten wat je date grappig vindt en wat niet. In onze ogen is namelijk hetzelfde gevoel voor humor enorm belangrijk in een relatie. Een winter date waar je dus zeker iets aan hebt.In onze hoofdstad vind je meerdere locaties waar je met je date terecht kunt. Tip van de redactie: Toomler. Deze comedy club staat garant voor een gezellige en informele avond.

Probeer een wild menu

Hoe je het ook wendt of keert, uiteten is altijd een goed idee. Dit is dé date bij uitstek wanneer je elkaar goed wilt leren kennen. Jullie zitten namelijk met z’n tweetjes tegenover elkaar en worden zo wel gedwongen om een gesprek aan te gaan. Ga in de winter voor een restaurant waar ze een wild menu serveren. Dit geeft jullie direct een knus en warm gevoel; wel zo lekker voor een date.

winter date

Ben jij in onze hoofdstad? Dan hebben we een tip voor jullie. Een unieke locatie waarmee jij jouw date omver zal blazen: Persijn. Wegens de ligging gemakkelijk bereikbaar (vijf minuten van de Ring) en door de eigen parkeerplaatsen kan jij jouw bolide gemakkelijk parkeren. Allereerst zal jouw date zich wanen in een restaurant met een luxe interieur en vriendelijk personeel, waardoor jullie je ongetwijfeld op jullie gemak gaan voelen. Echter is het eten (natuurlijk) het belangrijkst. Persijn vertegenwoordigt de Nederlandse keuken in Amsterdam. Hiermee krijgt ‘onze keuken’ de aandacht die het verdient. Tevens worden er, naast producten van lokale ondernemers, zoveel mogelijk zelfgekweekte groenten, kruiden, fruit en zelfs vis geserveerd welke afkomstig zijn uit een unieke kas bovenop het dak van het gebouw. Laat je tijdens het wild seizoen dan ook verrassen door het ‘Persijn Menu’ en daarbuiten kan je genieten van andere smaakvolle gerechten. Denk aan Hollandse garnalen, wilde eend en – iets wat natuurlijk niet mag ontbreken – een verrukkelijke Nederlandse stamppot.

persijn

De bioscoop

We horen je al denken: wat een afgezaagd idee voor een eerste date. Daar heb je enigszins gelijk in. Ga de eerste paar dates dus ook vooral niet een paar uur in stilte naar een film kijken. Kennen jullie elkaar al wat langer, dan kan het wel leuk zijn om een bioscoop op te zoeken. Iemands filmsmaak zegt veel. Een perfecte winter date dus. Maak het extra speciaal door bijvoorbeeld naar de luxe bioscoopzaal in Tuschinski te gaan. Je kan ook kiezen voor een filmhuisfilm of één van de 5 bioscoopfilms die worden verwacht in 2020.

luxe bioscoop nederland

Zijn jullie allebei koukleumen en willen jullie de deur het liefst niet uit? Tover dan jouw woning om in een thuisbioscoop. Creëer een gezellige sfeer met lichtjes en kijk wat er nieuw op Netflix te zien is. Deken erbij, flesje wijn opentrekken en lekker knus genieten.

Spelletjesavond

30-seconds, Mens Erger Je Niet! of Monopoly. Allemaal spellen waar je tactisch, geduldig en slim voor moet zijn. Eigenschappen die jouw droompartner maar beter wel dan niet kan hebben. Organiseer daarom een knusse spelletjesavond. Met z’n tweetjes, of met een groep vrienden wanneer jullie al langer hebben gedate. Het is meteen een ongedwongen manier om elkaars vrienden te leren kennen.

30 seconds