Je partner belachelijk maken

Als je vriendin wat stoms doet op een feestje, is het heerlijk om daar nog even lekker over door te gaan met je vrienden. Zeker met wat drank erbij kan het voorkomen dat elke situatie wordt aangegrepen om erop terug te komen en even lekker met z’n allen wat te lachen. Niks mis mee, je vriendin vertelt waarschijnlijk ook om de haverklap dat ene verhaal waarin bij jou alles fout ging wat er maar fout kon gaan. Een relatie zonder een beetje plagen en om elkaar lachen zou ook maar vervelend zijn. Onderzoek heeft ons dan ook goed nieuws gebracht, je partner belachelijk maken is positief voor je relatie. We kunnen er dus lekker allemaal mee door blijven gaan.

partner belachelijk maken MAN MAN
Foto via: Instagram Richy Koll

Humor is heel belangrijk

Er is natuurlijk wel een punt waarop het irritant wordt en sommige dingen hoeven niet continu te worden herhaald. Een beetje plagen hoort erbij, maar iemand steeds maar weer voor lul zetten of zelfs afzeiken is wat anders. In de Verenigde Staten is nu gekeken naar de uitkomsten van meerdere onderzoeken. Deze zijn gedaan onder 15.000 mensen over een periode van meer dan 30 jaar. Eén van de uitkomsten is dat humor één van de belangrijkste bouwstenen van een relatie is. Als je je niet kan herinneren wanneer je voor het laatst hebt gelachen met je vriendin, dan is dat een heel slecht teken.

Iedereen zoekt naar mensen om samen mee te lachen

Mensen willen graag omgaan met mensen waarmee ze kunnen lachen. Dat is ook bij vrienden een belangrijke eigenschap. Een grappige vriend bezorgt je lol en samen lachen geeft een band. In een relatie is dat ook zo, maar vooral als je samen een bepaalde humor hebt. Als je hetzelfde gevoel voor humor hebt is dat een hele goede bouwsteen onder je relatie. Het maakt dan niet uit hoe debiel je humor is en of anderen het wel of niet grappig vinden, zolang jullie samen maar om hetzelfde lachen.

partner belachelijk maken MAN MAN

Plagen is goed, maar je moet niet gaan overdrijven

Een speelsheid tussen romantische partners is een cruciaal punt in elke relatie. Het zorgt ervoor dat je samen een band opbouwt en houdt de relatie levendig. Het blijkt zelfs zo te zijn dat wanneer twee mensen veel met elkaar kunnen lachen de kans groot is dat er een romantische aantrekkingskracht tussen de twee is. Zorg er wel voor dat er geen agressieve of gemene humor wordt gebruikt, dit is namelijk dan weer een teken dat je relatie geen stand gaat houden.

Behalve humor is ook reizen goed voor je relatie.