Wacht totdat je het zeker weet, zeker bij je eerste tattoo

Misschien is het je ding om random tattoos te nemen. Je loopt graag ergens naar binnen en kiest iets wat je mooi vindt, om het vervolgens op je lijf te vereeuwigen. Dat is prima en we snappen dat het leuk is, behalve als het een hele grote of je eerste tattoo is. Dan is het verstandig om er goed over na te denken, zelfs als je al denkt te weten wat je wil. Neem desnoods eerst een tijdelijke tattoo om te testen of je het wel écht wilt. Als je daarna nog altijd overtuigd bent van je zaak, dan ben je over het algemeen good to go.

Zorg dat alles bij elkaar past

Er zijn vele verschillende tattoo stijlen, wat te maken heeft met het ontwerp en de manier van zetten. Hoewel veel van die stijlen super tof zijn, is het wel van belang om niet te veel door elkaar te gaan gebruiken. Je ziet nog regelmatig mensen die veel tattoos hebben, die op zichzelf helemaal niet lelijk zijn. Als geheel ziet het er echter uit als een bij elkaar geraapt zootje. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Zorg dus dat je tattoos als geheel bij elkaar passen en dat je niet teveel stijlen gebruikt. Een goede tattoo artiest kan je hier goed advies over geven.

Eerste tattoo MAN MAN
Foto via Instagram Erik Forsgren

Er is altijd een betere artiest

Op Instagram is heel veel inspiratie te vinden voor tatoeages en we raden het ook zeker aan om hier inspiratie op te doen. Maar als je iets moois ziet, kijk dan wel nog verder. Ga niet per se direct voor die artiest, want er zijn altijd betere artiesten te vinden. Misschien is er iemand die net wat beter is met wat jij wil, die net iets meer details verwerkt of beter is met kleuren. Ga in elk geval alle opties die je hebt af en kies dan pas voor een tattoo artiest en shop, daar zul je zeker geen spijt van krijgen.

Luister naar de artiest

Als de artiest zegt dat iets niet mooi zal staan, vertrouw daar dan op. Als ‘ie aangeeft dat een iets andere plek de tatoeage beter zal doen uitkomen, luister dan naar dit advies. De artiest is de expert en weet vooraf al hoe het eruit zal zien. Jij waarschijnlijk niet, al denk je misschien van wel. Dit geldt ook voor de nazorg, de artiest zegt dit niet voor niets. Als je je tattoo niet goed behandelt zul je dit later kunnen zien. En zoveel moeite kost het niet, dus voor een echt mooie tattoo volg je het nazorg advies gewoon op.

tattoo spijt MAN MAN
Foto via: Instagram Andre Hamann

Wil je wel een tattoo maar ben je bang voor de pijn? Er zijn ook plekken die niet zoveel pijn doen.