Bioscoopfilms verwacht in 2020

Een paar van de meest veelbelovende trailers, acteurs en regisseurs van dit moment hebben de handen flink uit de mouwen gestoken. Dat brengt ons tot dit lijstje met een paar toffe bioscoopfilms verwacht in 2020. In december komt er al veel op het witte doek, maar in het hele komende jaar komt er nog veel meer.

James Bond: No Time To Die

De 25e James Bond-film komt in 2020 uit, en de eerste trailer is pas net de wereld in geslingerd. Het verhaal volgt 007 die met pensioen is gegaan, maar een oude vriend van de CIA vraagt om zijn hulp. Er is namelijk een mysterieuze schurk (gespeeld door Rami Malek) die met nieuwe technologie een grote bedreiging vormt.

No Time To Die wordt de vijfde Bond-film waarin Daniel Craig de geheim agent speelt. Verder zien we vaste krachten Naomie Harris (miss Moneypenny), Ralph Fiennes (M) en Ben Whishaw (Q) terug. Met de hoofdrol voor Rami Malek als bad guy Safin kunnen we een overtuigend optreden verwachten. No Time To Die komt in april 2020 uit.

Jojo Rabbit

De eerste film die in 2020 uitkomt is Jojo Rabbit, die een volledige productie is van de komische filmmaker Taika Waititi. Nadat hij lovende reacties kreeg op het regisseren van Thor: Ragnarok is het tijd voor een film waar hij nog meer eigen inbreng in heeft. Waititi is namelijk schrijver, producent, regisseur én hoofdrolspeler in deze film over de Tweede Wereldoorlog. De film zit vol met humor en satire, maar is niet zo plat als andere humorfilms die over de oorlog gaan.

We volgen een tienjarige jongen die deel uitmaakt van de Hitlerjugend en ontdekt dat zijn moeder (Scarlett Johansson) een Joods meisje helpt onderduiken. Verder zijn er rollen voor Rebel Wilson, Sam Rockwell en Stephen Merchant. In Nederland komt Jojo Rabbit op 2 januari alweer uit.

1917

Nog een oorlogsfilm, maar deze gaat over de Eerste Wereldoorlog. Deze film heeft een budget van 100 miljoen dollar, wat zeven keer zoveel is als dat van Jojo Rabbit. De insteek is ook een heel stuk serieuzer, en belooft spannend te zijn van begin tot eind.

We zien twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake een missie uitvoeren die van levensbelang is voor 1600 mannen. Als zij de boodschap dat een heel bataljon in de val loopt niet overbrengen, zal het een slachtpartij worden waar ook de broer van Blake onderdeel van uitmaakt. 1917 wordt nu al getipt als een van de beste bioscoopfilms van 2020 en komt op 9 januari in Nederland op het witte doek.

Bloodshot

Een echte science-fiction actiethriller kan niet ontbreken in deze lijst. Vin Diesel speelt een supermens en moordmachine die Bloodshot wordt genoemd. Eerst worden de marinier Ray Garrison en zijn vrouw vermoord, maar wetenschappers weten hem weer tot leven te wekken en tot Bloodshot te maken. Als hij zich weer begint te herinneren wie hem en zijn vrouw heeft vermoord wil hij wraak, maar zijn die herinneringen wel echt? Misschien zit er wel meer achter waarom hij zich zo weinig herinnert…

Bloodshot is echt een brute actiefilm met een goed uitgestippeld plot. Daarom hoort hij zeker tot een van de tofste bioscoopfilms verwacht in 2020. Als je bent bijgekomen van 1917  kun je vanaf 21 februari hier naartoe.

The King’s Man

Dit is echt een film waar je het warm van krijgt bij het zien van de trailer. Ralph Fiennes heeft het in 2020 goed voor elkaar in de bioscoop, want na No Time To Die heeft hij ook een hoofdrol in The King’s Man. Het lijkt zich af te spelen in het tijdperk vlak voor de Kingsman films uit 2014 en 2017.

In The King’s Man maken we kennis met het ontstaan van het geheim agentgenootschap genaamd Kingsman. Er is een geheim agentschap dat buiten de overheid en onafhankelijk optreedt tegen vijanden. De zenuwslopende trailer belooft veel actie en spanning en dit kan zomaar een van de vetste actiefilms van 2020 worden. In september 2020 komt hij uit, maar hiervoor gaan we er waarschijnlijk nog wel meer van horen. Tot die tijd doen we het met deze knallende trailer.