Natuurlijk, de Disneyland Parijs deal is er een die we niet snel zullen vergeten. Dit is toch wel de moeder van de pretparken als je het ons vraagt. Iedereen is hier welkom en dat is toch wel bijzonder. Het pretpark die vandaag aan het licht wordt gebracht is net als Disney bijzonder, maar dan op hun eigen manier.

Het wijnpretpark: La Cité du Vin

Voor deze bijzondere trip zul je vervoer moeten regelen naar Frankrijk. Het wijnpretpark ligt in Bordeaux dus het is wel wat uurtjes rijden. Je kan het natuurlijk combineren met een roadtrip door Europa, dan wordt het zeker een toffe reis.

Zodra je bent aangekomen bij La Cité du Vin wordt jij ontvangen in de wijnhemel. Niet alleen de verschillende soorten wijnen is erg leuk om te zien, het is nog leerzaam ook. Tijdens een proeverij worden verschillende soorten wijnen getest en uitgelegd over de geschiedenis en de cultuur van elk wijntje. Je kunt dan wel stellen dat je een echte wijn expert bent geworden, toch best leuk!

Misschien is het handig om je auto ergens anders te laten en een taxi te nemen naar het wijnfestijn. Bob hebben we niet nodig met dit uitje. Het zou namelijk zonde zijn als je al deze heerlijke wijntjes niet kan proeven omdat je moet rijden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Juan Luis Collado Corraliza (@juanluiscollado) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Roberto Marcora (@robimarcora) op

Je kan al naar dit wijnpretpark voor slechts twee tientjes. Je kan de hele dag ronddwalen in het pretpark, maar ook deelnemen aan de wijnproeverij en andere activiteiten. We weten dat de zomerperiode is aangebroken en jij je summer body niet teveel wilt aantasten met al die wijntjes. Maar maak je geen zorgen, want op deze manier kan jij alcohol drinken en fit blijven tegelijk.