En laat jouw favoriete drank nou perfect combineerbaar zijn met een stedentrip. De volgende locaties zijn perfect voor een weekend weg met je beste maat, vader-zoon uitje of complete vriendengroep. Zolang de whiskey maar rijkelijk vloeit. Maar bereid je goed voor en zorg dat je whiskey als een echte man drinkt.

whiskey weekend man man 3

Dublin

Een typische Ierse pub, The Old Jameson Distillery en de schoonheid van de stad zelf maken Dublin bij uitstek geschikt voor een whiskey weekend. Bij Ierse whiskey’s worden als grondstoffen tarwe, haver en rogge gebruikt. De mout wordt niet met turf geëest waardoor Ierse whiskey’s geen rokerige smaak hebben. Echter, heeft Ierland naast mooie whiskey’s zoveel meer te ontdekken.

whiskey weekend man man whiskey weekend man man 2

Aberdeen

Aberdeen is de perfecte uitvalbasis om de verschillende distilleerderijen te bezoeken die zich in Aberdeenshire bevinden. Ontdek de verschillende parken, pubs en bezienswaardigheden die de havenstad te bieden heeft. Breng een bezoek aan de Glenlivet, Glenfiddich en Glen Grand Distillery en geef je ogen en smaakpapillen de kost. En whiskey heeft nog de nodige gezondheidsvoordelen ook!

whisky weekend man man whiskey weekend man man 3

Islay

Laphroaig, Ardberg en Bowmore. Om te beginnen. De kenners weten waar we het over hebben. Hoewel het eiland Islay slechts 40 km lang is, bezit met acht actieve distilleerderijen. Typerend voor het eiland zijn de stevige, rokerige whisky’s. Ben jij fan van de stevige Schotse single malt whisky’s? Ga dan voor een lang weekend naar Islay en ontdek de distilleerderijen en natuurlijk de nodige nieuwe whisky smaken. Keer terug van jullie reis als een echte whiskey expert.

Classic Malts Cruise 2007 whiskey weekend man man

Zitten er geen whiskey liefhebbers in jouw vriendengroep? Wees niet getreurd. Dit zijn de beste biersteden van Europa.