Too much of anything is bad, but too much good whiskey is barely enough.

Een beroemde quote van schrijver Mark Twain. En we zijn het met ‘m eens. Waar in menig healthy artikel op het internet gepleit wordt over hoe slecht alcohol voor je is, is er een uitzondering. Het usquebaugh (levenswater) heeft namelijk enkele gezondheidsvoordelen. Wij hebben ze op een rij gezet:

hero_1152x585

Afvallen? Drink whiskey

Het is weekend. Zomerse temperaturen. Dan wordt natuurlijk de BBQ tevoorschijn gehaald. Kilo’s kwaliteitsvlees, de nodige stokbroodjes en sauzen brengen al de nodige calorieën met zich mee. Nu kunnen we geoorloofd de nodige glazen whiskey drinken want een glas whiskey bevat geen calorieën en vet. Dus gaan we voor een alcoholische versnapering, dan is whiskey zeker de beste keuze.

Voorkom beroertes en houd je hart gezond

Uit onderzoek aan de universiteit van Harvard bleek dat één glas whiskey per dag de kans op een beroerte verlaagd. Het onderzoek begint als volgt: “It’s safe to say that alcohol is both a tonic and a poison”, maar vervolgens wordt er beschreven dat een kleine hoeveelheid alcohol per dag (lees: een glas whiskey of rode wijn) de kans op een hartaanval of beroerte verlaagd. Cheers Harvard!

man man whiskey gezondheidsvoordelen

Voorkomt dementie

Waar menig persoon de volgende ochtend wakker wordt met slechts nog een vage herinnering van de voorafgaande avond blijkt uit onderzoek dat whiskey de kans op dementie verkleint. Uit een onderzoek, gedaan in 2003 blijken mannen die 1 tot 6 glazen whiskey per week dronken minder aan dementie lijden dan mannen die geen alcohol of juist 7 tot 13 glazen per week dronken. Dus die enkele glazen whiskey per week zijn zeker geoorloofd.

Whiskey voorkomt stress

Nu gaan we je natuurlijk niet vertellen dat jij voorafgaande aan de stressvolle activiteit de nodige glazen whiskey moet wegtikken. We hebben bedoelen nadien: na een stressvolle dag brengt een goed glas whiskey je tot rust. Het wordt er niet alleen rustig van, het is ook goed voor je hart en goed voor de bloedcirculatie.

Tegen verkoudheid

In de 18e eeuw dronk men whiskey gemengd met groene thee, honing en kaneel tegen verkoudheid. Deze wonderdrank werd ook wel ‘The Hot Toddy’ genoemd en schijnt een verschrikkelijke smaak te hebben, door de vreemde mix van dranken, geuren en kleuren. Skip daarom de toevoegingen en ga voor een goed glas, pure single malt whiskey wanneer je verkouden bent.

man man whiskey gezondheidsvoordelen 2