How to drink whiskey

  1. De eerste slok whiskey kan spicy en ietwat heftig aanvoelen. Probeer voortaan de whiskey rond te laten gaan in je mond, langs alle smaakpapillen en adem door je neus uit nadat je het hebt doorgeslikt. Dit zul je de eerste slok als onprettig ervaren, maar wacht een tijdje en je zult merken dat de tweede, derde en tiende veel beter zullen smaken en dat de aroma veel verfijnder is.
  2. Whiskey heeft normaliter een positievere veroudering, dat wil zeggen dat: hoe ouder de whiskey des te beter de smaak. Dit geldt echter niet voor een geopende fles. Hoe minder whiskey er nog in de fles zit des te meer lege ruimte er in de fles ontstaat. De verhouding lucht/drank zal hierdoor ongunstiger worden en een negatief effect hebben op deze heerlijke drank. Om die reden kun je beter niet alle flessen te gelijk aanbreken.
  3. Organiseer een mannen avond met je vriendengroep. Nadat jullie Victoria’s Secret show hebben gekeken, kunnen jullie een whiskey proeverij doen. Dit is kun je groots aanpakken, maar je kunt er ook voor kiezen om allemaal een paar miniatuur flesjes mee te nemen, zo blijf je niet met geopende flessen zitten zoals bij #2 is uitgelegd.whiskey whisky drank alcohol man man
  4. Bewaar whiskey niet in zonlicht en niet bij warmte. Het staat hartstikke tof om de whiskey op de open haard of in de vensterbank te zetten, maar het beschadigd de drank en dat is zonde.
  5. Zoals gezegd kun je beter niet al je flessen te gelijk aanbreken, maar het is wel fijn om 2 of 3 flessen open te hebben, op die manier kun je voldoende afwisselen.
  6. Gelukkig zijn er tal van opties om deze heerlijke drank te nuttigen. Je hebt vast niet de intentie om iedere avond ladderzat te worden, dus waarom verwerk je de whiskey niet door het eten in plaats van een glas voor het slapen gaan. Drapeer de drank bijvoorbeeld over coquilles, gebruik het in je risotto i.p.v. witte wijn of verwerk het in een saus. whiskey whisky man man alcohol
  7. Er zijn talloze soorten glazen en hoewel jij zelf moet ontdekken waaruit je het liefst jouw whiskey drinkt, raden wij dit glas aan.
  8. Deze eeuwenoude drank heeft niet één juist recept. Er worden dagelijks nieuwe specerijen toegevoegd, recepturen aangepast en smaken verandert. Blijf daarom diverse dranken proberen en experimenteer met smaken, wellicht bedenk jij wel een geniale toevoeging.
  9. Trek je niets aan van de keuze van je maten. Liefhebbers weten dat oudere whiskey’s doorgaans duurder zijn. Wanneer jouw maat een oude whiskey bestelt, betekent dit niet dat jij dit ook moet doen.whiskey whisky drank alcohol man man
  10. De beste manier om van deze drank te genieten? Die is er niet. Het enige wat er toe doet is dat jij betaalt en dus ook zelf bepaalt hoe jij het liefst je borrel drinkt.