Wereldrecord push-ups in 30 seconden

Hierbij laten we je kennismaken met Stan. Hij is een Nederlandse YouTuber – met een peloton van 600k+ aan abonnees die niet vies is van een fysieke uitdaging. Hij wilde weten wat het record was van meeste push-ups in 30 seconden. Na het zien van dat record dacht hij; maar dat kan ik beter. Hij zette het nieuwe record op 49, dit zijn twee push-ups meer dan dan het eerste record. Hij zette de video online en dat ging als een lopend vuurtje over het internet. Waardoor meerdere mensen die de video hadden gezien een poging waagden om het te verbreken. Een paar slaagden daarin – maar niet allemaal met de juist vorm. Behalve een Oekraïner die de 50 aantikte op de juiste manier.

Competitie voor krachtpatsers

Stan geeft zich niet zomaar gewonnen én begon te trainen om weer aan top te komen. Het lijkt haast onmogelijk, maar het menselijk lichaam is tot veel in staat. En zoals je kan zien is Stan erg fit. In de video hieronder is te aanschouwen hoe hij het toch voor elkaar krijgt. In zijn eerste poging van de video lukt het hem om de 50 te behalen. Maar daar nam hij nog geen genoegen mee en hij gaat door.

 

Hoeveel push-ups?

Met alle kracht in zijn lichaam lukt het hem op 53 push-ups in de halve minuut te doen. Laat dat even tot je bezinken, 53 in slechts 30 seconden. Maar voor hoelang zal dit record blijven staan? Ondanks deze prestatie zijn de comments onder de video verdeeld over de houding van de push-ups, sommigen claimen dat het niet helemaal eerlijk gaat. Oordeel vooral zelf. Je moet van goede huize komen om hier overheen te gaan.

Verschillende wereldrecords opdrukken

Natuurlijk zijn er meer records die met push-ups te maken hebben. Twee daarvan zijn helemaal bizar en staat ook al sinds de jaren ’80. In 1988 behaalde Bijender Singh uit India het wereldrecord opdrukken in een uur door 3.877 keer op en neer te gaan. Het record van meeste keer opdrukken zonder tijdslimiet – met soms korte pauzes – werd behaald in 1980 en staat op de naam van de Japanner Minory Yoshida. Het lukte hem om 10.507 maal op te drukken. Chapeau!

Zoek jij nog attributen om thuis te kunnen sporten? Check dan deze goedkope fitness-apparaten.