Vijf meter lange camper van Lego

Het nabouwen van een Volkswagen T2 is geen eenvoudige klus. Voor de beide heren, Rene Hoffmeister en Pascal Lenhard werd het dan ook een waar prestige project. Om je een beetje indruk te geven van het gevaarte: de wagen een extreem realistische 1:1 replica van het legendarische Volkswagen camper.

Dat wil dus zeggen dat het vijf meter lang is en over alle details beschikt. Het dak is uitklapbaar, de schuifdeur ontbreekt niet, net als alle andere details.

Levensechte replica

Om het hele project vanaf het begin af aan succesvol te laten verlopen hebben Hoffmeister en Lenhard niks aan het toeval overgelaten. Juist omdat nog nooit iemand op het idee was gekomen om een levensechte replica te maken hebben de jongens zelf een bouwplan met behulp van 3D-programma’s gemaakt. Zo konden ze exact berekenen welke LEGO steentjes nodig waren. De grootste uitdaging was echter niet de inrichting van de Volkswagen camper, maar de zijkanten. Die moesten extreem sterk zijn om het geheel zo stabiel mogelijk te maken.

 

Uniek project

Toen ze na vele uren bouwen en berekenen klaar waren konden ze tevreden terugkijken op een uniek project. De wagen weegt, ondanks dat het geheel uit LEGO-steentjes bestaat, 700 kilo. Zo’n bouwwerk krijg je niet zomaar verplaatst en dus werd een vrachtwagen geregeld om de Volkswagen van LEGO naar de eindbestemming te vervoeren. Stevig ingepakt in plastic folie werd de camper vervoerd en konden de bezoekers van de vrijetijdsbeurs zich vergapen aan het resultaat. Of de heren zoiets ooit nog gaan doen is nog maar de vraag.