Je moet 40 push-ups kunnen doen

Het verlossende en levensreddende aantal is 40. Mannen van middelbare leeftijd zouden dit moeten kunnen om hun risico op hart- en vaatziekten flink te minderen. De push-up is dus een eenvoudige, kosteloze methode om jouw gezondheid in veiligheid te brengen. Het was echter wel verrassend dat de push-ups een groter positief effect heeft op je lichaam dan een ‘maximaal test’ op de loopband.

Push-ups om langer te leven MAN MAN

Onderzoek op Harvard: zijn push-ups de sleutel tot een langere levensduur?

Tijdens de tien jaar durende studie door afdeling Environmental Health aan de Harvard werden er verschillende cardiovasculaire aandoeningen geconstateerd. Al deze aandoeningen kwamen voor bij mannen die zich minder dan 40 keer konden opdrukken.

Het onderzoek is uitgevoerd op mannen van middelbare leeftijd die beroepsmatig al actief waren. Het kan dus zo zijn dat je toch nog even goed moet trainen om dit target te halen. Maar maak geen zorgen, je leeft niet alleen langer wanneer je 40 keer kan opdrukken. Dit geldt ook voor elke andere vormen van spier opbouwende oefeningen.

Om jullie toch een beetje te helpen hebben om het target te halen hebben wij een work-out waardoor jij 100 push-ups in 2 weken gaat kunnen.