Wat zijn de verwachtingen van de eerste date van vrouwen?

We denken vaak dat vrouwen lastig zijn, maar als het over een eerste date gaat valt het eigenlijk reuze mee. Ze verwachten van jou eigenlijk de meest simpele dingen die eigenlijk iedere man gemakkelijk waar moet kunnen maken. De volgende tien verwachtingen van de eerste date zijn belangrijk om even in je achterhoofd te houden. Dan ben je bij de eerstvolgende eerste date goed voorbereid op wat een vrouw van jou verwacht.

1. Ze willen je leren kennen

De meest basic verwachting van allemaal. Ze wil jou graag leren kennen, zodat ze niet na de date de deur uitloopt en geen idee hebt wie jij eigenlijk echt bent. Kortom: laat alle stoere praatjes maar achterwege en zorg dat je genoeg vertelt over wie jij bent.

2. Het moet leuk zijn

Natuurlijk is het belangrijk dat je over jezelf vertelt, maar het moet niet te serieus zijn. Laat de eventuele zware verhalen nog even achterwege en zorg ervoor dat je haar een beetje kennis laten maken met jouw humor. Lachen is bijna net zo belangrijk namelijk.

3. Ze willen over zichzelf vertellen

Zorg voor een goede balans. Ze wil jou leren kennen, maar niet in een situatie waarin alleen jij aan het woord bent. Als je merkt dat je al een tijdje zelf praat, is het misschien tijd voor een vraag aan haar. Zo geef je haar ook de ruimte om over haarzelf te vertellen.

Moet een man de eerste date betalen_

Bekijk ook eens de goede vragen voor een eerste date.

4. Signalen dat je haar leuk vindt zijn belangrijk

Ze wil tijdens de date wel doorhebben dat ze op het goede spoor zit. Laat haar weten dat je haar leuk vindt zodat ze niet onzeker wordt. Lach bijvoorbeeld om haar grapjes of geef haar een goed complimentje.

5. Ze willen weten of er een tweede date in zit

Bevalt het wel tijdens de eerste date? Laat dan doorschemeren dat je een tweede date wel ziet zitten. Dit vindt ze belangrijk om te weten. Ze zal zelf ook wat signalen afgeven wanneer zij een tweede date ziet zitten. Mocht je zelf wat onzeker zijn, kun je deze in de gaten houden.

6. Ze wil met respect behandeld worden

Behandel haar op een goede manier en laat vrouwonvriendelijke acties compleet achterwege. Vrouwen zullen snel op je afknappen wanneer je haar niet met respect behandeld.

7. Ze wil eten

Het maakt niet uit in welke vorm. Als een vrouw maar kan eten tijdens een eerste date! Vaak vinden vrouwen uiteten op een eerste date minder leuk, maar er zijn genoeg andere date idee├źn die eten bevatten. Denk bijvoorbeeld aan een stukje taart op een koffiedate of popcorn in de bioscoop.

dingen niet te doen op je eerste date

8. Ze wil kijken of je een goede man bent

De reden dat ze je zo goed wil leren kennen. Ze wil eventuele red flats kunnen ontdekken om te voorkomen dat ze verder gaat met een goede gast. Laat haar dus goed merken dat je dit bent, want dit is een van de verwachtingen van een eerste date.

9. Ze willen behandeld worden als een koningin

Eigenlijk betekent dit gewoon dat ze zich speciaal wil voelen. Doe de autodeur voor haar open, schuif haar stoel aan als ze gaat zitten en breng haar thuis. Laat haar merken dat je haar speciaal vindt.

10. Je moet goed kunnen kletsen

Een vrouw verwacht op een eerste date een goed gesprek. Eentje die jullie beide zonder moeite gaande kunnen houden zonder dat er ongemakkelijke stiltes vallen. Stel dus goede vragen en wees geïnteresseerd. Communicatie is belangrijk.

Je weet nu wat de verwachtingen van een vrouw zijn van een eerste date. Er zijn ook een aantal dingen die je beter niet kunt doen. Lees hier de grote afknappers op een eerste date die je beter kunt vermijden.