Waar gaat de serie 1985 over?

In de serie 1985 volgen we het verhaal van drie jonge studenten. We zien hun leven enorm veranderen door de gewelddadige overvallen van de Bende van Nijvel. Deze beruchte groep criminelen zaaide in de jaren tachtig angst en terreur in België met hun gewelddadige overvallen op supermarkten.

De hoofdpersonages zijn Marc en Franky, twee beste vrienden die hun carrière beginnen bij de rijkswacht, en Franky’s zus Vicky, die rechten studeert. Terwijl Marc en Franky hun weg proberen te vinden binnen de rijkswacht, raken ze steeds meer betrokken in een gevaarlijke wereld. Vicky’s kijk op het leven zorgen regelmatig voor spanningen tussen haar en haar broer.

Bekijk de YouTube-video hieronder voor de trailer van 1985:

 

Wie spelen er in de serie?

De serie is geschreven door Willem Wallyn en de regie werd gedaan door Wouter Brouvijn. Beiden hebben het al ver geschopt in de filmindustrie. Wouter Brouvijn kun je kennen van succesvolle projecten zoals All of Us en De 16.

Je ziet Tijmen Govaerts (als Marc), Aimé Claeys (als Franky) en Mona Mina Leon (als Vicky) als de hoofdrolspelers in de serie. Je kunt de drie eventueel kennen van films als Girl, Wij en Étangs Noirs. Verder kennen we de populaire serie Undercover allemaal wel en daar kunnen we Ruth Becquart van kennen als bijrol. Ook zij speelt in 1985.

npo serie heel goed

Goede recensies op MovieMeter en Rotten Tomatoes

De serie trok al snel de aandacht van een breed publiek toen 1985 vorig jaar lanceerde. Op MovieMeter heeft de serie maar liefst 95 stemmen, met een gemiddelde score van 3,89 uit de 5. Kijkers zijn enthousiast over de goede acteerprestaties en de spanning van de serie. Ze zouden hem zeker aanraden door het tijdsbeeld dat perfect wordt neergezet en de goede verhaallijn, ondanks dat het soms een voorspelbare serie kan zijn. Op Rotten Tomatoes zijn de scores nog indrukwekkender. Zo krijgt de Vlaamse serie 96% van de critici en 81& van het grote publiek.

Als je dus houdt van een goede misdaadserie die gebaseerd is op waargebeurde feiten, dan is de serie, 1985, echt iets voor jou. Waar wacht je nog op? Open je NPO Start Plus en mis dit Vlaamse pareltje niet.