Woning in Echtenerbrug staat in de Funda-etalage

Het huis verscheen op 7 mei op Funda en werd zo’n drie weken later al verkocht. De opmerkelijke vraagprijs zou daar een grote rol in gespeeld kunnen hebben. De woning kostte in z’n totaliteit slechts 190.000 euro. Dat is natuurlijk spotgoedkoop, zeker in een tijd waarin een hevige huizencrisis aan de gang is, maar daar krijg je uiteraard geen Amsterdams grachtenpand voor.

De woonoppervlakte van dit huis is 55 vierkante meter en het perceeloppervlakte is precies 180 vierkante meter. Dat is dus nog best wel redelijk. Ook betreft het een vrijstaand huis in een uiterst rustige omgeving. En daarmee bedoelen we ook écht rustig. Het huis staat namelijk tussen de weilanden in Friesland en is met de auto niets eens te bereiken. Je moet je auto dus aan de openbare weg parkeren en vervolgens nog een heel stuk lopen naar het huis. Daar word je tenminste wel fit van! Toch valt de afstand naar het dorpscentrum best mee. Om het plaatselijke café te bereiken hoef je slechts vijf minuten te fietsen. Terug duurt dat waarschijnlijk wel wat langer…

Openslaande deuren naar het privéterras

De vraagprijs per vierkante meter is slechts 3.455 euro. Daar krijg je twee woonlagen, een dakkapel en een vrijstaande schuur. Ook is er rekening gehouden met openslaande deuren naar de tuin waar een terras aan het water gelegen is. Ook kan het terras gebruikt worden als steiger voor een bootje en tijdens de zomerdagen kan er een verfrissende duik genomen worden. Er moet nog wel een lekkere zonnestoel worden aangeschaft, maar daar zal vast genoeg financiële ruimte voor zijn, gezien de vraagprijs van het huis.

Krappe binnenzijde met creatieve serre

Aan de buitenzijde is de woning wel wat ouder. Het huis werd in 1915 neergezet, maar is duidelijk niet ieder jaar onderhouden. Het is niet zo dat het huis op instorten staat, maar hier en daar heeft het een beetje aandacht nodig. De oude voordeur laat zien dat de woning al bijna 110 jaar oud is. Bij binnenkomst worden we echter positief verrast. Allereerste is de woonkamer te betreden. Hier staat een grote bank en zelfs een kachel en televisie zijn aanwezig. In dezelfde ruimte bevinden zich de eetkamer en keuken. De keuken is ook niet de allernieuwste, maar kan nog jaren mee. In principe beschikt het over alle apparatuur die hoognodig is in een keuken. De eetkamer is overigens helemaal omringt met glazen schuifdeuren, waardoor het een beetje op een serre gaat lijken. Met het uitzicht over het water en de weilanden is dat helemaal geen slechte keuze geweest.

Op dezelfde verdieping zijn nog twee andere ruimtes aanwezig. In de ene is een wasruimte geplaatst en in de andere een vrij krappe badkamer met toilet. Op de bovenverdieping bevindt zich slechts één kamer. Dit is de slaapkamer. Omdat er op de bovenverdieping verder geen andere ruimtes zijn, is deze slaapkamer hartstikke ruim. Er is dus ook rekening gehouden met een luxe kingsize bed en een prachtig uitzicht. Er staan al een aantal kasten, maar de kamer biedt eigenlijk ruimte voor nog meer meubels of aankleding.

Het meest bekeken huis op Funda

Uiteraard lijkt het een prima deal te zijn, maar er zit nog wel een klein addertje onder het gras. Los van het feit dat de woning spoedig onderhoud nodig zal hebben, beschikt het over het donkerrode energielabel G. Dat betekent dat de stookkosten in de winter erg tegen zullen vallen en de energie- en gaskosten nogal hoog uit kunnen vallen. Het is dus te hopen dat het oude kacheltje in de woonkamer genoeg warmte biedt om niet te bevriezen. Ook wil een energielabel G er vaak voor zorgen dat het lastiger is om een betaalbare hypotheek op een woning te krijgen. Gelukkig zit daar nog wel wat speling in, aangezien de vraagprijs nog niet eens twee ton is. Desalniettemin is het niet meer mogelijk om het huis aan te schaffen. Er was erg veel belangstelling voor de woning, waardoor het binnen no-time verkocht werd. Afgelopen week was het zelfs het meest bekeken huis op heel Funda! In diezelfde week werd de woning ook verkocht. Bekijk hieronder meer foto’s (bron: Funda):