Een speciale Porsche 911 Dakar te koop in Nederland

Van Porsche is het 911-model één van de meest populaire. Toch is niet iedere 911 hetzelfde, want deze specifieke Porsche 911 is een zogeheten Dakar-versie. Wereldwijd zijn er slechts 2.500 van dit exacte model terug te vinden. Hoewel je verwacht dat een 911 op het circuit hoort, is deze variant meer gemaakt voor zanderige wegen. De naam zegt het uiteraard al een beetje.

Om de 20 inch lichtmetalen velgen zitten zogeheten ‘All Terrain’ banden. Daar zit dus meer crossachtig-profiel op en zorgen voor meer grip dan de standaard banden. Voor zandpaadjes is deze Porsche 911 niet bang. Dat zien we ook terug in de opties die op de wagen zitten. De vloer is bijvoorbeeld met 3 centimeter te verhogen en het exterieur design heet ‘Rallye’. De lak is dus zeer opmerkelijk en doet ons denken aan de deelnemende wagens tijdens de Parijs Dakar. De auto heet immers niet voor niets Porsche 911 Dakar!

Modern en multifunctioneel interieur

Deelnemen aan een race die offroad plaatsvindt, is een prima idee met deze speciale Porsche. De autodealer belooft namelijk een vermogen van maar liefst 480 PK. Ook zorgt het navigatiesysteem met grootbeeld kleuren-touchscreen ervoor dat je in de woestijn niet kan verdwalen. Je hoeft dus niet te knoeien met routekaarten tijdens het rijden. Dat is fijn, want dan kan je je handen aan het verwarmbare sportstuur houden. Het gaat om een driespaaks multifunctioneel GT-sportstuurwiel van leder. In deze Porsche 911 Dakar waan je jezelf dus daadwerkelijk op de baan van een off-road-race.

Slechts 78 kilometer op de teller

De auto is wegens z’n grote vermogen en snelle uitstraling ook voorbereid op eventuele crashes. Achter de sportstoelen zit een compacte stalen constructie gebouwd die doet denken aan een verkleinde vorm van een rolkooi. Met deze peperdure Porsche 911 kan je dus gerust over de kop slaan, geen enkel probleem! Dat is overigens niet aan te raden. Los van het risico op letsel, kunnen ook de reparatiekosten flink pijn doen. Zo kosten enkel de velgen van deze Porsche al meer dan de gemiddelde tweedehands Ford KA.

De gigantische vraagprijs die aan deze 911 hangt, komt daarom ook niet als een verrassing. Voor de wagen verwacht de Nederlandse autodealer maar liefst 409.900 euro te vangen. Dat is inderdaad veel geld, maar dan kan je de auto wel in absolute nieuwstaat uit de showroom rijden. Op de kilometerteller staat namelijk slechts 78 kilometer genoteerd. Op de lak zal je dus nog niet het kleinste krasje kunnen bespeuren en op de bekleding zit nog niet het kleinste vlekje. Voor ruim vier ton bezit je dus een (bijna) fabrieksnieuwe Porsche 911, die je helemaal kunt laten uitrazen op zowel het asfalt als op het zand. Dat klinkt als de droom van iedere man! Bekijk hieronder meerdere foto’s: