Een baard vergt best veel onderhoud. Ook moet je goed nadenken over wat je wilt. Een van die dingen die daarbij belangrijk zijn is of je baard bij je gezicht past. Gelukkig zijn er veel manieren om dit uit te vogelen.

Hoe herken je een vierkant gezicht?

Eerst moet je natuurlijk vaststellen of je een vierkant gezicht hebt of niet. We hebben eerder uitgelegd hoe je ontdekt welke gezichtsvorm jij hebt. Je doet dat door je gezicht zorgvuldig te meten. Bij een vierkante gezicht zijn alle metingen ongeveer hetzelfde en is de kaak scherp. Heel anders dan iemand met een rond gezicht dus.

Wat voor baard past bij een vierkant gezicht?

Hoewel veel mannen graag een vierkant gezicht hebben, loop je met deze gezichtsvorm wel tegen wat problemen aan als je een baard hebt. Je moet namelijk oppassen dat je te veel nadruk legt op je kaaklijn door er een overdreven baard aan toe voegen. Kies dus geen vierkante baard met scherpe lijnen en rechte hoeken, maar een ronde of driehoekige baard.

Door de kin langer te maken met een baard zoals een sik, worden je dikke, brede kaken zachter, terwijl er toch een zeer mannelijke look ontstaat. Ook zal er hierdoor extra aandacht komen op de rest van je gezicht.

Op zoek naar nog meer tips om je baard perfect te verzorgen? Check dan de tips voor een volle baard.